GELE PAPRIKASOEP

tekstbestand

Gele Paprikasoep, zoet en romig van smaak. bereid met geroosterde gele paprika, goudbruin gebakken ui en rundvlees. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een zoete romige gele paprikasoep.
Een paprikasoep van geroosterde gele paprika, goudbruin gebakken ui en rundvlees.

Bereidingstijd: 3 à 3,5 uur.
Aantal personen: 5 à 6.

Ingrediënten:

2 kilo gele paprika,
500 gram mager rundvlees,
5 uien,
1 liter water,
2 blokjes rundvleesbouillon (Maggie),
1 bos bladselderie,
0,5 eetlepel 4-seizoenen peperkorrels,
1 teentje knoflook,
4-seizoenen peper,
zeezout,
olijfolie,
aromaatpoeder met tuinkruiden (Knorr),
4 petit bains,
geraspte Old Amsterdam.

Voorbereiding:

Was de bos bladselderie en snij de wortels eraf.

Pel 1 ui en snijd deze in vieren.

Snij het kontje van het teentje knoflook en plet het teentje knoflook.
Verwijder het harde vlies.

Bereiding:

Zet een pan van drie liter inhoud op het vuur met 1 liter water.

Voeg de bos bladselderie, het mager rundvlees, de ui, het teentje knoflook, de 4-seizoenen peperkorrels en de rundvleesbouillon blokjes aan het water.
Breng het langzaam aan het sudderen.

Laat het 2 uur sudderen en zeef de bouillon daarna.

De bouillon inkoken tot ongeveer een halve liter.

Rundvlees af laten koelen en in kleine stukjes snijden en in de bouillon doen.

**In de tussentijd dat het rundvleesbouillon staat te pruttelen.**

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de paprika's, en snijd ze langs de naden door.
Breek de parten paprika van de zaadbol en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de paprika parten zodanig in dat ze plat liggen.

Rooster de paprika's totdat het vel zwart begint te worden.
Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen.

Verwijder het vel van de paprika's.
Snijd de paprika's in kleine stukjes.

Pureer de stukjes paprika.

Voeg de paprikapuree toe aan het rundvleesbouillon.

Snijd de overige 4 uien klein en bak ze goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.
Laat het uitlekken en voeg het toe aan de paprikasoep.

Kook de gele paprikasoep in tot de gewenste dikte onder voortdurend roeren, en eventueel verder op smaak brengen met 4-seizoenenpeper, zeezout en aromaatpoeder met tuinkruiden.

Snijd de petit bains in de lengte doormidden.
Besprenkel de binnenkant van de petit bains in met wat olijfolie en bestrooi ze met geraspte Old Amsterdam.
Gratineer ze in de oven totdat de kaas begint te borrelen.

Leg de petit bain vervolgens op de kom met gele paprikasoep, en serveer het gelijk.

Als drank kunt u er een glas witte Chardonné bij drinken.

Eet smakelijk.

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Oktober 2009.