GOULASHSOEP MET KIP

tekstbestand

Goulashsoep met kip, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Een heerlijke goed gevulde maaltijdsoep die vrij pittig is.

Deze goulashsoep met kip is vrij eenvoudig te bereiden met niet veel moeite.
Doordat het urenlang staat te stoven ontstaat er een heerlijke maaltijd die heerlijk geurig door het huis ruikt.
Als alles in de pan gedaan wordt zal deze goed vol uitzien, maar deze zal ver inslinken.
Doordat het zolang heeft staan pruttelen is alle alcohol uit het gerecht verdampt.
De rode wijn zorgt voor een stevige body.

U kan eventueel de zaadjes uit de rode Spaanse peper verwijderen, dan is de goulashsoep met kip een stuk minder pittig.

Bereidingstijd: ongeveer 5 uur.
Aantal personen: 6 à 8.

Ingrediënten:

1 kilo paprika (2 groene, 2 gele en 2 rode paprika's),
2 grote kipfilet (550 gram),
3 grote uien (660 gram),
1 grote rode Spaanse peper,
280 gram tasty tom tomaten,
70 gram roomboter,
1 blokje kippenbouillon,
1 eetlepel goulashkruiden,
3 theelepels pikante paprikapoeder,
0,25 liter water,
1 laurierblaadje,
0,375 liter rode wijn (merlot, GoedGevonden uit Zuid-Afrika),
550 gram kruimelige aardappelen,
1 eetlepel suiker.

Voorbereiding:

Boen de paprika's, tomaten en rode Spaanse peper onder zacht stromend koud water schoon en dep ze droog met keukenpapier.

Snijd de paprika's langs de naden door en verwijder de witte zaadlijsten, zaadbol en het zaad.
Snijd de delen paprika's in groffe stukken van ongeveer 3 centimeter.

Snijd de tasty Tom tomaten in 8 partjes en dan nog een keer doormidden.

Snijd de rode Spaanse peper in dunne ringen en hak ze vervolgens fijn.

Snijd de kop en kont van de uien en vervolgens doormidden.
Verwijder de bruine vellen.
Snijd de uien in halve ringen van 1 centimeter breed, en snijd ze vervolgens dwars doormidden.

Spoel en was de kipfilet goed schoon onder zacht stromend koud water en dep het droog met keuken papier.
Snijd de kiphaasjes los van de filet en verwijder het zeempje uit de kiphaasjes.
Snijd de kiphaasjes in stukjes van 3 centimeter.
Snijd de kipfilets dwars op de draad in plakken van 3 centimeter en vervolgens in blokjes van 3 centimeter.

Bereiding:

Pak een zeer grote pan.

Voeg de roomboter en vervolgens de paprika, uien, tomaten, rode Spaanse peper en de kip toe.

Zet de pan op een grote pit en zet het vuur op de middenstand.
Laat alles onder regelmatig roeren 10 minuten sudderen.

Verkruimel het blokje kippenbouillon en strooi het over de groenten.
Strooi de goulashkruiden en de pikante paprikapoeder erover.
Giet het water erbij en roer alles goed door elkaar.

Breng het aan de kook en verhuis daarna de pan naar de kleinste pit en het kleinste vuur.
Roer alles nog een keer door elkaar en doe het deksel op de pan.
Laat dit een uur pruttelen, af en toe roeren.

Schil in de tussentijd de aardappels en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
Spoel de aardappelblokjes in een vergiet of zeef onder zacht stromend koud water schoon en laat ze uitdruppen.

De overige ingrediënten op de suiker na kunnen nu aan de goulashsoep met kip toegevoegd worden.
U ziet dan ook dat alles al ver geslonken is.
Roer alles weer goed door elkaar en breng het aan de kook.

Zodra het kookt het vuur weer op de laagste stand zetten en het deksel weer op de pan.
Af en toe roeren.
Verwijder na een uur het laurierblad en laat het weer verder pruttelen.

Na 1,5 uur pruttelen met een vork het grootste gedeelte van de aardappelen fijn duwen en het kippenvlees uit elkaar drukken.
Roer weer alles door elkaar en laat het nog een uurtje pruttelen met het deksel erop.
Af en toe alles goed doorroeren.
Pas op dat er niet teveel vocht verdampt, u kan dan een beetje water toevoegen.

Maak de goelashsoep met kip op smaak af met de suiker.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 20 Augustus 2013.