KIP-KERRIESOEP

tekstbestand

Kip-kerriesoep. Een origineel pittig recept bereid door de Happy Chief Cook. Een heerlijke soep met een pittige smaak. Het is een stevige soep die ook kan dienen als maaltijdsoep.

De Kip-kerriesoep is een origineel pittig gerecht van de Happy Chief Cook.
Deze soep kan ook dienen als een maaltijdsoep.

Voor 5 liter soep.

Bereidingstijd: ± 8,5 uur.
(waarvan 6,5 uur voor het trekken van de krachtige kippenbouillon.)

Ingrediënten:

1 soepkip van ± 1,2 kg,
4 liter water,
African Original Zeezout met chilipeper (naar smaak) (Fair Trade),
African Original Pepermix met knoflook en sinaasappel (naar smaak) (Fair Trade),
250 gram gesneden champignons,
400 gram fijne soepgroenten,
1 grote spaanse peper,
3 eetlepels sambal badjak (Koningsvogel),
1 eetlepel sambam manis (Koningsvogel),
5 à 6 eetlepels bloem,
2 uien gesnipperd,
2 à 3 theelepels koenjit (conimex),
1 à 1,5 eetlepel kerrie Djawa (conimex),
0,5 eetlepel hot curry (Albert Hein),
4 à 5 eetlepels rietsuiker,
250 ml. slagroom (Zaanse Hoeve),
Olijfolie,
peterselie of koriander fijngehakt.

Bereiding:

Pak een soeppan, leg de kip erin en voeg 4 literwater erbij.
Breng het water aan de kook.
Zodra het water aan de kook is het deksel erop en op een laag pitje zetten.
Laat de kip 6,5 uur pruttelen in het water.

Laat de kippenbouillon afkoelen en haal de kip er daarna voorzichtig uit.
Haal de vel en het vlees van de kip en maak dit klein.
Houdt dit apart, nog niet terug in de pan.
Gooi het karkas weg.

Voeg aan de kippenbouillon water toe totdat U weer vier liter heeft.
Breng de kippenbouillon aan de kook en op smaak met het zeezout en de pepermix.
Bak de champignons in olijfolie, en bewaar deze apart.
Fruit de gesnipperde ui met de olijfolie.
Zodra de ui gefruit is, de bloem toevoegen.
Maak hiervan een roe.

Voeg de roe toe aan de kippenbouillon en roer er deze er goed doorheen.
Zodra de soep half gebonden is, het kippevlees, de kippenvel, de gebakken champignons, de fijngehakte spaanse peper en de soepgroenten toevoegen.
Houdt de soep tegen de kook aan.

Voeg er na 20 minuten vervolgens de sambal badjak en manis, koenjit, kerrie Djawa, hot curry en rietsuiker toe.
Roer er alles goed doorheen en houdt de soep tegen de kook aan.
Voeg er vervolgens de slagroom toe en meng het er goed doorheen.
Zet hierna het vuur uit.

De soep is nu klaar om gegeten te worden.

Serveertip:

Strooi over de borden soep de gehakte peterselie of de koriander.

Tip:

De volgende dag is de soep dikker, maar wel lekkerder.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.