GEBONDEN KRABSOEP

tekstbestand

Gebonden Krabsoep. Een heerlijke tomatensoep met echte krab. De gebonden krabsoep laat een zacht gloeiend gevoel in de keel achter. Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

De gebonden krabsoep is een origineel recept van de Happy Chief Cook.
Het is een snel en eenvoudig recept om te bereiden.

Goed voor 1,5 liter.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

1 fijngehakte ui,
2 à 3 eetlepels arachideolie,
2 volle eetlepels kristalbloem (Koopmans),
3 eetlepels ketjap manis (Trademark),
3 eetlepels rijstwijn of droge sherry,
0,5 eetlepel oestersaus (AH),
water,
3 tenen knoflook fijngehakt,
1 eetlepel zeer fijngehakte verse gemberwortel,
0,5 liter gezeefde tomaten (Heinz),
1 blikje krabvlees niet uitgelekt (Deepblue),
ongeveer 3 eetlepels rietsuiker,
1 eetlepel sambal badjak (Koningsvogel),
peper en zout,
fijngehakte bladpeterselie.

Bereiding:

Fruit de ui samen met de knoflook en de gemberwortel in de olijfolie.

Doe dan de bloem erbij om een roe te maken.

Voeg dan het water, ketjap manis, rijstwijn en de oestersaus (in totaal 0,5 liter vocht) erbij.
Breng het al roerende tegen de kook aan.

Vervolgens de gezeefde tomaten erbij doen.
Breng het dan al roerende weer tegen de kook aan.

Daarna het krabvlees met het vocht toevoegen, plus de sambal badjak, rietsuiker en de peper en zout.
Breng het al roerende tegen de kook aan.

Afmaken naar eigen smaak.

Mocht de soep te dik zijn, dan kan u deze aanlengen met een beetje kokend water.

Serveertip:

Strooi over de borden soep de fijngehakte bladpeterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, vernieuwd op 20 Augustus 2013.