KREEFTENROOMSOEP

tekstbestand

Een heerlijk gerecht voor op de feestdagen of bij een officieël diner.

Ingrediënten:

1 prei,
1 selderijstengel,
1 ui,
1 wortel,
1 sjalot,
4 kleine of 2 grote dode kreeften,
margarine of boter,
klein bosje verse tijm,
2 blaadjes laurier,
2 eetlepels bloem (Koopmans),
4 eetlepels tomatenpuree,
Cognac,
1 liter witte wijn,
2 liter visfond,
peper en zout,
4 eetlepels geklopte slagroom (Zaanse Hoeve).

Bereiding:

Snijd de groenten fijn.
Stoof de kreeften aan in wat margarine of boter en voeg er na 10 minuten de grof gesneden groenten, tijm en laurier aan toe.
Laat goed doorstoven en voeg de bloem en tomatenpuree toe.
Bevochtig met de cognac, de witte wijn en de visfond.
Laat opkoken en daarna 2 uur zachtjes koken.
Giet de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een lepel geklopte slagroom en eventueel een stukje kreeft.