PITTIGE RUNDVLEES-TOMATENSOEP

tekstbestand

Pittige Rundvlees-Tomatensoep, bereid door de Happy Chief Cook.

Het feitelijke werk is maar 10 minuten, de rest van de tijd is nodig om de soep te laten sudderen.

Hoe langer het blijft sudderen, hoe malser het vlees wordt.
Het is een redelijk pittige soep die goed gevuld is en eenvoudig te bereiden is.

Bereidingstijd: 1 uur.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

0,5 liter water,
1 blokje rundvleesbouillon (Maggi),
klein blikje tomatenpuree (Euroshopper, 68 gram),
200 gram soepvlees,
1 blik kidneybonen à 400 gram,
1 gele paprika,
1 eetlepel cajunkruiden (Versteegen).

Bereiding:

Breng het water aan de kook en los het blokje rundvleesbouillon op.

Voeg de tomatenpuree, soepvlees, kidneybonen en de cajunkruiden toe.
Roer alles goed door elkaar.

Snijd de gele paprika bij de naden door en verwijder de steel, het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de gele paprika in kleine reepjes/blokjes.
Voeg de gele paprika aan de soep toe en roer alles goed door elkaar.

Laat de soep 50 minuten sudderen op laag vuur.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 December 2011.