RODE PAPRIKASOEP

tekstbestand

Rode Paprikasoep, pittig en romig met een vleugje frisheid van de munt. Bereid met geroosterde rode paprika's, goudbruin gebakken uien en rundvlees. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een paprikasoep van geroosterde rode paprika, ui en rundvlees.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 3 à 3,5 uur.
Aantal personen: 5 à 6.

Ingrediënten:

2 kilo rode paprika,
500 gram mager rundvlees,
5 grote uien,
1 liter water,
2 blokjes rundvleesbouillon,
1 rode Spaanse peper,
1 bos bladselderie,
0,5 eetlepel 4-seizoenenpeperkorrels,
1 teentje knoflook,
versgemalen 4-seizoenenpeper,
2 takjes verse rozemarijn,
2 takjes verse munt,
2 takjes verse basilicum,
zeezout,
olijfolie,
aromaatpoeder met tuinkruiden,
4 petit bains,
geraspte Old Amsterdam,
8 plakjes Parmaham.

Voorbereiding:

Was de bos bladselderie en snij de wortels eraf.

Pel 1 ui en snijd deze in vieren.

Snij het kontje van het teentje knoflook en plet het teentje knoflook.
Verwijder het harde vlies.

Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Bereiding:

Zet een pan van drie liter inhoud op het vuur met 1 liter water.

Voeg de bos bladselderie, het mager rundvlees, de ui, het teentje knoflook, de 4-seizoenenpeperkorrels en de blokjes rundvleesbouillon aan het water toe.
Breng het langzaam aan het sudderen.

Laat het 2 uur sudderen en zeef de rundvleesbouillon daarna.

De rundvleesbouillon inkoken tot ongeveer een halve liter.

Rundvlees af laten koelen en in kleine stukjes snijden en in de bouillon doen.

**In de tussentijd dat de bouillon staat te pruttelen.**

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de paprika's, en snijd ze langs de naden door.
Breek de parten paprika van de zaadbol en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snij de paprika parten zodanig in dat ze plat liggen.

Rooster de paprika's totdat het vel zwart begint te worden.
Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen.

Verwijder het vel van de paprika's.
Snijd de paprika's in kleine stukjes.

Pureer de stukjes paprika.

Voeg de paprikapuree toe aan de runderbouillon.

Snijd de overige 4 uien grof (1 centimeter breed en 3 centimeter lang) en bak ze goudbruin in 2 eetlepels olijfolie samen met de rode Spaanse peper.
Voeg het daarna toe aan de rode paprikasoep.

Voeg de rozemarijn, basilicum en munt toe, en laat het 20 minuten meepruttelen.
Verwijder daarna de rozemarijn, basilicum en munt.

Kook de rode paprikasoep in tot de gewenste dikte onder voortdurend roeren, en eventueel verder op smaak brengen met 4-seizoenenpeper, zeezout en aromaatpoeder met tuinkruiden.

Snijd de petit bains in de lengte doormidden.
Besprenkel de binnenkant van de petit bains in met wat olijfolie en bestrooi ze met geraspte Old Amsterdam.
Gratineer ze in de oven totdat de kaas begint te borrelen.

Leg de petit bains vervolgens op de kommen met rode paprikasoep.
Leg een plakje Parmaham op het broodje.

Serveer het gelijk.

Als drank kunt u er een glas witte Chardonné bij drinken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Oktober 2009.