TOMATENROOMSOEP MET KRAB

tekstbestand

Dit is een heerlijke gebonden tomatensoep met room en krab. Een orgineel gerecht van en bereid door de Happy Chief Cook.

Het is een eenvoudig gerecht.
Het is een zoet licht pittige soep, die een zacht gloeiend gevoel in de keel achterlaat.

Bereidingstijd: ± 1 uur.
Aantal personen: 4 tot 8.

Ingrediënten:

4 grote tenen knoflook fijngehakt,
2,5 centimeter verse gemberwortel fijngehakt,
1 zoete ui fijngesnippert,
4 eetlepels olijfolie of arachideolie,
2 bomvolle eetlepels bloem (Koopmans),
0,5 liter water,
1 eetlepel chinese oestersaus (Albert Hein),
1 à 1,5 eetlepel ketjap manis (Trade Mark A),
4 à 5 eetlepels rijstwijn (Taiwan Shaohsing Wine, Taijade) of droge sherry,
0,5 liter gezeefde tomaten (Heinz),
1 blik à 400 gram gepelde tomaten (Heinz),
2 bomvolle eetlepels sambal badjak (Koningsvogel),
± 10 suikerlepels rietsuiker,
400 gram fijne soepgroenten,
2 blikjes à 170 gram krabvlees (Deepblue),
250 ml slagroom (Zaanse hoeve),
koriander of peterselie (fijngehakt).

Bereiding:

Fruit de ui, gember en knoflook in de olijfolie of arachideolie.
Zodra alles goed gefruit is, de bloem erbij doen en een roetje maken.

Vervolgens het water, oestersaus, ketjap manis en de rijstwijn toevoegen.
al roerend aan de kook brengen.

Zodra het gebonden is de gezeefde tomaten erbij doen en weer goed roeren totdat het een egale kleur heeft.
Dan de gepelde tomaten plus de saus erbij doen.
Duw de tomaten met een spatel klein.

Voeg er vervolgens bij: rietsuiker, sambal badjak, soepgroenten en het krabvlees met het vocht.

Aan de kook brengen totdat het goed pruttelt.
Daarna op een laag vuurtje verder laten pruttelen gedurende 5 tot 10 minuten, wel regelmatig roeren om aankoeken op de bodem te verkomen.

Daarna het vuur uitzetten. En zodra de soep niet meer pruttelt de slagroom erdoorheen roeren, totdat de soep een egale kleur heeft.

serveer het met wat koriander of peterselie erbovenop.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook.