EnglishRIJKELIJK GEVULDE VISROOMSOEP

tekstbestand

Een heerlijk rijkelijk gevulde Visroomsoep met echte krab, garnalen, zeevruchten, gerookte zalm, mosselen en tijgergarnalen. Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Deze rijkelijk gevulde visroomsoep is een origineel recept van de Happy Chief Cook.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.
Het heeft een ziltige smaak dankzij het krabvocht.

ongeveer 2,5 liter voor 8 personen.

Bereidingstijd: ± 40 minuten.

Ingrediënten:

1 fijngesnipperde ui,
2 à 3 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels kristalbloem (Koopmans),
2 eetlepels ketjap manis (Trademark A),
3 eetlepels rijstwijn of droge sherry,
0,5 eetlepel oestersaus (AH),
water,
3 tenen knoflook fijngehakt,
0,5 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel,
0,5 liter gezeefde tomaten (Heinz),
1 blik à 400 gram gepelde tomaten (Heinz),
150 gram fijne soepgroenten,
2 blikjes krabvlees niet uitgelekt (John West),
125 gram roze garnalen,
150 gram gekookte mosselen,
100 gram gerookte zalm (gesnipperd),
150 gram Fruits de Mer (zeevruchten),
8 à 16 tijgergarnalen,
ongeveer 3 theelepels rietsuiker,
1 à 2 theelepels sambal badjak (Koningsvogel),
0,25 liter slagroom (Zaanse Hoeve),
4-seizoenen peper,
zout,
gehakte peterselie.

Bereiding:

Fruit de ui samen met de knoflook en de gemberwortel in de olijfolie.
Doe dan de bloem erbij om een roe te maken.
Voeg dan het water, ketjap manis, rijstwijn en de oestersaus (in totaal 0,5 liter vocht) erbij.
Breng het al roerende tegen de kook aan totdat het begint in te dikken.

Vervolgens de gezeefde tomaten erbij doen.
Daarna de gepelde tomaten en het vocht uit het blik.
Breng het dan al roerende weer tegen de kook aan.

Zodra het tegen de kook zit, de fijne soepgroenten toevoegen.
Daarna het krabvlees met het vocht toevoegen, de roze garnalen, gekookte mosselen, gerookte zalm, Fruits de Mer en de tijgergarnalen.

Vervolgens de sambal badjak, rietsuiker, 4-seizoenen peper en het zout toevoegen.
Breng het al roerende tegen de kook aan.

Zet het vuur laag en voeg de slagroom toe en roer deze er goed doorheen.
Afmaken naar eigen smaak.

Eet smakelijk!

Serveertip:

Strooi over de borden soep de gehakte peterselie.

Origineel recept van de Happy Chief Cook, 2 Oktober 2008.