ZOETE CHINESE TOMATENSOEP MET KIP

tekstbestand

Zoete Chinese Tomatensoep met Kip, bereid door de Happy Chief Cook.

Een zoete tomatensoep met kip en noedels.
Het is een gemakkelijk recept om te bereiden.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 kipfilet (ongeveer 250 gram),
0,6 liter water,
1 blokje kippenbouillon,
1 eetlepel maïzena,
0,5 liter gezeefde tomaten,
5 eetlepels suiker,
1 theelepel gemberpoeder (djahé),
0,5 theelepel citroengras (sereh),
1 eetlepel ketjap manis (Trade Mark A),
1 blok noedels.

Bereiding:

Snij de kipfilet in kleine stukjes.

Breng het water aan de kook met het blokje kippenbouillon, en kook de stukjes kipfilet gaar in 15 minuten tijd.
Schuim regelmatig het oppervlak af.

Verwijder de kip uit de bouillon en laat het kippenvlees afkoelen.

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de maïzena vermengd met 2 eetlepels koud water aan toe.
Blijf roeren totdat de kippenbouillon gebonden is.

Giet de gezeefde tomaten erbij en roer alles goed door.

Voeg het gemberpoeder, citroengras, ketjap manis en de suiker toe, en roer weer alles goed door.
Proef de soep of die zoet genoeg is, zonodig wat bijvoegen.

Breek de noedels in kleine stukjes en voeg die aan de zoete tomatensoep toe.
Breng de soep aan de kook onder voortdurend roeren, en zet het vuur uit.

Hak en prak het gekookte kippenvlees klein.
Verdeel de geprakte kip over de soepkommen.

Giet hierover de zoete Chinese tomatensoep.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 24 September 2011.