HETE RUNDVLEESSTOOFPOT

tekstbestand

Surinaamse Hete Rundvleesstoofpot, bereid door de Happy Chief Cook.+

Deze heerlijke rundvleesstoofpot is lichtzoet maar pittig.

Pas op dat u niet in de ogen wrijft als u met de Madame Jeanette bezig bent, zelfs uren later kan het behoorlijk pijnlijk zijn als u met uw vingers in de ogen wrijft.
Zorg daarom er goed voor dat u de handen regelmatig gaat wassen nadat u in aanraking bent gekomen met Madame Jeanette.

Dit recept is niet geschikt voor mensen die niet tegen zeer pittig eten kunnen.

Bereidingstijd: ongeveer 5 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

500 gram sucaderlappen,
0,25 liter water,
100 gram roomboter,
2 grote aardappels (Nicola),
1 solo clove knoflook,
1 ui,
1 trostomaat,
1 blokje runderbouillon (Maggi),
2 eetlepels kerrie massala,
1 laurierblad,
1 rode Madame Jeanette,
platte peterselie,
versgemalen zwarte peper,
zeezout,
nootmuskaat.

Benodigdheden:

gietijzeren braadpan,
koksmes,
snijplank/hakblok,
spatel.

Bereiding:

Snijd de sucadelappen in stukken van 4 centimeter en bestrooi het rundvlees met zeezout, zwarte peper en ongeveer 2 theelepels nootmuskaat.

Was de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukken 3 à 4 centimeter.

Snijd kop en kont van de ui en snijd het vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine en droge schillen en snipper de ui grof.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en snijd het daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde schil en en snijd de solo clove inoflook in dunne plakjes.

Was de trostomaat en snijd de trostomaat in 8 stukken.
Verwijder wel de steelaanzet.

Hak de rode Madame Jeanette fijn.

Verhit de roomboter in de braadpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht totdat het lichtbruin begint te worden.

Zet dan het vuur lager en voeg de stukken trostomaat, de grof gesnipperde ui en de solo clove knoflook erbij.
Verkruimel het rundvleesbouillon blokje erdoor en schenk het water erover.

Verdeel de aardappels daar bovenop en strooi de kerrie massala erover.

Doe vervolgens het laurierblad en de fijngehakte rode Madame Jeanette erbij.

Leg het deksel op de pan en laat het 4 uur sudderen.
Roer af en toe alles door.

Haal het deksel van de pan en laat het indampen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Serveer de hete rundvleesstoofpot in een schaal en garneer het met wat grof gehakte platte peterselie.

Lekker met sambal goreng boontjes en een salade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 November 2011.

Bron: Eds Recepten Site.