KIP KERRIE

tekstbestand

Kip Kerrie, een recept uit Suriname bereid door de Happy Chief Cook.

Kip Kerrie geserveerd met basmatirijst en doperwtjes met worteltjes.

De saus is zacht romig maar pittig.

Bereidingstijd: 70 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

500 gram kipfilet,
2 solo clove knoflook,
zwarte peperkorrels,
zout,
1 ui,
1 rode Madame Jeanette,
0,5 eetlepel tomatenketchup (Albert Hein),
1 eetlepel kerrie djawa,
3 eetlepels arachideolie,
1 blokje kippenbouillon (Maggi),
0,25 liter kokend heet water,
0,2 liter dikke kokosmelk (Nutco).

Benodigdheden:

hakblok/snijplank,
koksmes,
kleine vijzel,
kleine braadpan met deksel,
spatel.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de ui en snijd de ui daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine schillen en snijd de ui in fijne snippers.

Verwijder het steeltje van de Madame Jeanette en hak de rode Madame Jeanette fijn.

Snijd het kontje van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Doe de solo clove knoflook en de zwarte peperkorrels in een vijzel en stamp het fijn.

Spoel de kipfilet onder zacht stromend koud water schoon en dep het daarna droog met keukenpapier.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Verkruimel het blokje kippenbouillon en los het op in kokend heet water.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in de braadpan.

Fruit de gesnipperde uien, knoflookmengsel, tomatenketchup, Madame Jeanette en de kerrie djawa in de arachideolie totdat de uien zacht geworden zijn.

Voeg de stukjes kipfilet met een beetje zout toe en schep het goed door de kruidenmassa heen.

Voeg daarna de kippenbouillon en de kokosmelk toe, roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Zet daarna het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen met het deksel op de braadpan.

Haal daarna het deksel van de braadpan en laat de saus tot op de gewenste dikte inkoken op laag vuur.

Tip:

Heerlijk met rijst en groenten, of op een pistolet.

Snijd een paar schijven ananas in stukjes en laat ze gelijktijdig met de kipfilet meesudderen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 November 2011.