BONEN-PINDARELISH

tekstbestand

Op de foto ziet u onderaan de Bonen-Pindarelish en bovenaan op het bord de M'Chuzi Wa Nyama (rundvleescurry) geserveerd met witte rijst en in de aparte schaaltjes van links naar rechts, geraspte kokos, sinaasappelpartjes, schijfjes komkommer en plakjes banaan met een paar druppels citroensap overgoten.

Op de bovenstaande foto ziet u onderaan de Bonen-Pindarelish en bovenaan op het bord de M'Chuzi Wa Nyama (rundvleescurry) geserveerd met witte rijst en in de aparte schaaltjes van links naar rechts, geraspte kokos, sinaasappelpartjes, schijfjes komkommer en plakjes banaan met een paar druppels citroensap overgoten.

Bereidingstijd: 55 à 60 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 grote harde ui,
2 eetlepels olijfolie,
1 grote trostomaat,
250 gram pindakaas,
250 gram gekookte witte bonen (uit pot),
0,25 liter water.

Voorbereiding:

Schil de ui en snipper deze heel fijn.

Kerf de trostomaat rondom enkele malen in.
Dompel de trostomaat vervolgens in kokend heet water gedurende 40 seconden.

**Hierdoor laat het vel zich gemakkelijk verwijderen van de trostomaat.**

Verwijder het vel van de trostomaat en snijd de trostomaat doormidden en vervolgens in dunne plakjes.

Laat de witte bonen uitlekken.

Bereiding:

Gebruik een grote pan.

Fruit de fijngesnipperde ui in de olijfolie tot de uien lichtbruin zijn.

Voeg de plakjes trostomaat toe en de pindakaas.
Roer alles goed door elkaar en bak het zachtjes gedurende 5 minuten.

Voeg vervolgens de gekookte witte bonen en het water toe.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Zet vervolgens het vuur laag en laat het nog een half uur sudderen totdat het mengsel dik is geworden.

Deze relish kunt u serveren met Ugali, rijst, yammen of zoete aardappelen en als een relish bij elk gerecht.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 23 Augustus 2009.