EEND "DAR ES SALAAM"

tekstbestand

Eend "Dar es Salaam", een Tanzaniaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook. Een eenvoudig gerecht met een licht pittige maar zachte smaak.

In Tanzania is eend een delicatesse.
Het wordt daar geserveerd als er speciale gasten zijn.

Het recept kunt u ook voor ander vlees gebruiken.
Kalfsvlees en kip zijn daar uitermate geschikt voor.

Gebakken banaan is een bijgerecht wat erbij hoort.
Overige bijgerechten kunnen rijst, aardappelen, maniok en Ugali (gemaakt van maïsmeel) zijn.

Het gerecht heeft een licht pittige, maar zachte smaak.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eendenborstfilets à 400 gram,
2 rode uien,
4 romatomaten,
1 liter water,
0,5 theelepel zeezout,
0,5 theelepel kerriepoeder,
0,25 theelepel cayennepoeder,
2 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Verwijder de schil van de rode ui en hak de rode ui fijn.

Snijd de romatomaten in kleine blokjes.

Fruit in een grote braadpan de fijngehakte rode ui, de tomatenblokjes, zeezout, kerriepoeder en de cayennepoeder in de olijfolie tot de rode uien zacht zijn.

Snijd het vel van de eendenborst kruislings in (ruitjes van 1 centimeter).
Snijd vervolgens de eendenborstfilets in de lengte doormidden.

Voeg de stukken eendenborstfilet toe en bak ze snel rondom bruin in 2 à 3 minuten.

Giet vervolgens het water erbij en leg het deksel op de pan.
Laat het ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuur.

Haal de eendenborstfilets uit de pan en houdt ze warm.

Kook de saus in tot de gewenste dikte.

Snijd de eendenborstfilets in plakjes en schenk de saus erover.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 12 Oktober 2009.