GESMOORDE KOOL EN VARIANTEN

tekstbestand

Voor deze gerechten heb ik 1 spitskool gebruikt om 3 gerechten voor 2 personen te maken.

GESMOORDE KOOL

Gesmoorde kool. Een gerecht uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

0,5 rode ui,
0,33 spitskool,
snufje cayennepeper,
1 eetlepel zonnebloemolie,
0,125 liter heet water,
0,5 blokje rundvleesbouillon,
versgemalen zwarte peper naar smaak,
zout naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de rode ui en snijd de rode rode ui vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snipper de rode ui fijn.

Verwijder de slechte bladen van de spitskool en spoel onder stromend water het zand wat er nog aan kleeft eraf.
Schud zoveel mogelijk water uit de spitskool.
Verwijder het hart van de spitskool en snijd de spitskool in repen van 2,5 centimeter.

Los het halve blokje rundvleesbouillon op in het hete water.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de rode ui samen met een snufje zout en de cayennepeper, tot de rode uien zacht zijn maar nog niet bruin, onder voortdurend roeren.

Voeg dan de repen spitskool toe en bak het zachtjes door tot de spitskool zijn knapperigheid begint te verliezen.

Voeg dan de rundvleesbouillon toe, breng het aan de kook en laat het nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren.

Proef het en breng het op smaak met zout en zwarte peper.

Serveer de gesmoorde spitskool in een kom.

Eet smakelijk!

KRUIDIGE GESMOORDE KOOL

Kruidige gesmoorde kool. Een gerecht uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

0,5 rode ui,
0,33 spitskool,
0,5 mespunt cayennepeper,
0,5 mespunt kerriepoeder,
0,5 mespunt knoflookpoeder,
snufje gemberpoeder,
1 mespunt zout,
1 eetlepel zonnebloemolie,
0,125 liter heet water,
0,5 blokje rundvleesbouillon,
versgemalen zwarte peper naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de rode ui en snijd de rode rode ui vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snipper de rode ui fijn.

Verwijder de slechte bladen van de spitskool en spoel onder stromend water het zand wat er nog aan kleeft eraf.
Schud zoveel mogelijk water uit de spitskool.
Verwijder het hart van de spitskool en snijd de spitskool in repen van 2,5 centimeter.

Los het halve blokje rundvleesbouillon op in het hete water.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de rode ui samen met een mespunt zout, kerriepoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder en de cayennepeper, tot de rode uien zacht zijn maar nog niet bruin, onder voortdurend roeren.

Voeg dan de repen spitskool toe en bak het zachtjes door tot de spitskool zijn knapperigheid begint te verliezen.

Voeg dan de rundvleesbouillon toe, breng het aan de kook en laat het nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren.

Proef het en breng het op smaak met zout en zwarte peper.

Serveer de gesmoorde spitskool in een kom.

Eet smakelijk!

KOKOSKOOL

Kokoskool, Een recept uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

0,5 rode ui,
0,33 spitskool,
1 eetlepel zonnebloemolie,
0,125 liter kokosmelk,
versgemalen zwarte peper naar smaak,
zout naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd kop en kont van de rode ui en snijd de rode rode ui vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snipper de rode ui fijn.

Verwijder de slechte bladen van de spitskool en spoel onder stromend water het zand wat er nog aan kleeft eraf.
Schud zoveel mogelijk water uit de spitskool.
Verwijder het hart van de spitskool en snijd de spitskool in repen van 2,5 centimeter.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de rode ui samen met een snufje zout, tot de rode uien zacht zijn maar nog niet bruin, onder voortdurend roeren.

Voeg dan de repen spitskool toe en bak het zachtjes door tot de spitskool zijn knapperigheid begint te verliezen.

Voeg dan de kokosmelk toe, breng het aan de kook en laat het nog 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren.

Proef het en breng het op smaak met zout en zwarte peper.

Serveer de gesmoorde spitskool in een kom.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 15 Januari 2012.