KOKOS-BONENSOEP

tekstbestand

Kokoks-Bonensoep, een gerecht uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

De Kokos-Bonensoep is een goed gevulde vegetarische soep.
Fluweelzacht van smaak met een lichte ondertoon van kerrie.

Eventueel zou er 0,1 liter water af mogen om een dikkere stoofpot te verkrijgen.

In Tanzania, en in andere Afrikaanse landen, zijn soepen en sausen vaak even dik als onze stoofschotels.
Van de kokos-bonensoep maakt men daar een vegetarische hoofdmaaltijd door de hoeveelheid bonen en rijst te vergroten.
Wij echter verdunnen het tot soepdikte met meer water om het zo als een voortreffelijke soep te serveren.
Elke gedroogde bonensoort, zoals zwartogenboontjes of witte bonen, kan in deze soep gebruikt worden.

Kook ze, net bedekt met water, tot ze zacht zijn, voordat u de andere ingrediënten erbij doet.

Kokosmelk en een subtiel gebruik van kerriepoeder geven de soep haar ongewone smaak en geur.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 ui,
1 groene paprika,
1 theelepel kerriepoeder,
1 theelepel zout,
versgemalen 4-seizoenen peper,
25 gram roomboter,
2 trostomaten (350 gram),
400 gram rode kidneybonen met vocht (1 blik),
0,2 liter romige kokosmelk (Conimex),
0,5 liter water,
75 gram witte rijst,
4 theelepels geraspte kokos.

Voorbereiding:

Hak de ui zeer fijn.

Verwijder de zaadbol, zaad en zaadlijsten uit de groene paprika en snijd de groene paprika in kleine blokjes.

Was de trostomaten en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de trostomaten in kleine blokjes.

Bereiding:

Verhit de roomboter in een grote pan.

Fruit de ui, groene paprika, kerriepoeder, zout en 4-seizoenen peper tot de uien zacht geworden zijn.
De uien mogen niet bruin worden.

Voeg de blokjes trostomaat toe en laat het 2 minuten sudderen.
Blijf alles goed door elkaar roeren.

Voeg de witte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg dan vervolgens toe, de rode kidneybonen met het vocht, de romige kokosmelk, en het water.
Breng alles aan de kook en laat het dan nog 10 minuten sudderen op een laag wokvuur.
Het moet redelijk goed doorpruttelen.

Proef de kokos-bonensoep en voeg naar smaak zout en 4-seizoenen peper toe.

Schep de kokos-bonensoep in soepkommen, en garneer elke soepkom met een theelepel geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 17 Juli 2011.