EnglishN'DIZI NA KASTAD (Bananenvla)

tekstbestand

Deze N'Dizi Na Kastad (bananenvla) is een overheerlijk nagerecht met een bijzondere smaak. Eenvoudig en snel te bereiden. Bereid door de Happy Chief Cook.

De hier gebruikte methode geeft een resultaat dat vergelijkbaar is met de vla die in Zanzibar geserveerd wordt.

U kunt stukjes ananas toevoegen aan de banaan; partjes sinaasappel verbeteren de kleur.

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika dat deel uitmaakt van Tanzania.
Samen met het eiland Mafia worden ze soms de Specerijeneilanden genoemd.

De garnering met kruidnagel en kaneel is zeer authentiek en draagt bij tot een heerlijk aroma.

Bereidingstijd: 15 minuten + op laten stijven in de koeling (minimaal 10 minuten).
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 liter halfvolle melk,
2 pakjes à 74 gram bananenvla (Saroma),
2 bananen,
1 minneola (kruising tussen mandarijn en sinaasappel),
0,5 theelepel kaneelpoeder,
0,25 theelepel kruidnagelpoeder,
mespuntje versgemalen nootmuskaat,
60 gram suiker,
2 eetlepels fijngestampte pinda's.

Bereiding:

Snij de schil van de minneola af, zodanig dat ook het vlies van de partjes af is.
Snij de partjes uit.

Pel de bananen en snij deze in plakjes.

Klop de bananenvla-poeder goed door de melk heen gedurende anderhalve minuut.

Verdeel de plakjes banaan en de partjes minneola over de glazen.

Schenk of lepel voorzichtig de bananenvla in de glazen.
Zet de glazen in de koelkast, zodat de bananenvla kan opstijven (minimaal 10 minuten).

Meng in een kleine kom de fijngestampte pinda's, suiker, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en nootmuskaat.

Sprenkel 1 volle eetlepel van dit mengsel over de vla in de glazen.
Spuit er, als u dat wenst, stijfgeklopte slagroom op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 10 Oktober 2009.