EngelsTAART MET AFRIKAANSE VRUCHTEN

tekstbestand

Taart met Afrikaanse Vruchten. Een recept uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

De taartbodem is zeer rijkelijk gevuld met fruit.
U kan elk soort fruit gebruiken, zoals: papaja, ananas, meloen, sinaasappel, guave, enz.
Eén soort fruit alleen, of elke combinatie van fruitsoorten.

In plaats van sinaasappel-perzik nectar kan u ook papajanectar, guavenectar of abrikozennectar gebruiken.

Bereidingstijd: 1 uur + 1 uur koelen.
Aantal personen: 8.

Ingrediënten:

1 kant en klare taartbodem van 24 centimeter doorsnede,
0,375 liter sinaasappel-perzik nectar,
4 eetlepels maïzena,
2 citroenen,
8 eetlepels suiker,
0,5 theelepel zout,
500 gram vers fruit*,
1 kiwi,
0,25 liter slagroom,
1 verse kokosnoot,
125 gram ongezouten pinda's.

* Ik heb 2 bakjes à 250 gram fruitsalade van Albert Hein gebruikt + 1 kiwi.
Deze bevatten 25% ananas, 25% mango, 18% groene appel, 17% rode appel en 15% druiven.

Voorbereiding:

Pers de citroenen uit, u heeft 4 eetlepels citroensap nodig.
***Ik had hier 1,5 citroen voor nodig.***

Neem de kokosnoot dwars in de hand.
Sla er met de botte kant van het hakmes/bijl op, draai de kokosnoot een beetje om zijn as en sla er weer op.
***Dit doet u met korte felle tikken.***
Herhaal dit totdat de kokosnoot rondom helemaal door is.
Verwijder de harde schil.
Houdt het binnenste boven een grote kom, snijd het doormidden en vang het vocht in de kom op.
Verwijder de bruine schil en rasp een halve kokosnoot.
***De andere helft van de kokosnoot kan u voor andere gerechten gebruiken.***

*****U kan aan een kokosnoot voelen en horen dat het om een verse gaat.
Een verse kokosnoot bevat veel vocht en voelt zwaar aan.
Wanneer u met de kokosnoot schudt moet u een beetje geklots horen.
Hoort u weinig geklots tot geen geklots en de kokosnoot voelt licht aan, dan heeft u een oude kokosnoot en moet u die niet kopen.
Een hele kokosnoot levert ongeveer 300 gram geraspte kokos op.*****

Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.

Bereiding:

Leg de taartbodem op een schaal.

Breng in een 3 liter pan de sinaasappel-perzik nectar aan de kook.

***Terwijl de nectar aan de kook wordt gebracht.***
Doe de maïzena in een soepkom en meng het goed met het citroensap.
Wanneer het een glad papje geworden is 4 eetlepels suiker en het zout toevoegen.
Roer alles goed door elkaar zodat het suiker opgelost wordt.

Voeg wanneer de nectar kookt het maïzena papje toe, en laat het koken onder voortdurend roeren totdat u een dikke geleiachtige massa heeft verkregen.
Zet dan het vuur uit en laat het lichtjes afkoelen.

Voeg het fruit aan het gelei toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Schenk de massa in de taartbodem en verdeel het over de bodem.
Laat dan de hele taart minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast, de gelei is dan helemaal gestold.

Taart met Afrikaanse vruchten zonder topping. Een recept uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker stijf en spreid die over de taart uit.

Stamp in een vijzel de pinda's fijn en meng het met de geraspte kokos.

Verspreid het pinda-kokos mengsel over de slagroom.

Doorsnede van de Taart met Afrikaanse Vruchten. Een recept uit Tanzania bereid door de Happy Chief Cook.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 24 Januari 2012.