HOY MANGPOO OB MOR DIN (gekookte mosselen)

tekstbestand

Hoy Mangpoo Ob Mor Din (gekookte mosselen). Een smakelijk pittig mosselgerecht met lente-ui en groene Spaanse pepers. Een eenvoudig Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig gerecht om te bereiden.
Het is een smakelijk pittig mossel gerecht met lente-ui en groene Spaanse pepers.

Voorbereidingstijd: ongeveer 35 minuten.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 kilo mosselen,
0,1 liter limoensap,
3 theelepels citroenrasp,
2 eetlepels zout,
6 groene Spaanse pepers,
6 lente-uitjes.

Voorbereiding:

Snipper de groene Spaanse pepers en lente-uitjes grof.

Spoel de mosselen af onder stromend koud water.
Doe de mosselen in een grote bak koud water met zout.

Verwijder de openstaande mosselen en de mosselen die zwaar aanvoelen (de zogenaamde slikmosselen).

Bereiding:

Breng in een grote hoge pan 0,3 liter water aan de kook.
Voeg hieraan 1 eetlepel zout toe.

Schep eenderde deel van de mosselen in de pan.
Strooi de helft van de Spaanse pepers, lente-uitjes en citroenrasp erover.
Voeg dan de rest van de mosselen toe en strooi de rest van de Spaanse pepers, lente-uitjes en citroenrasp erover.
Strooi hierover nog 1 eetlepel zout en schenk vervolgens het limoensap erover.

Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
Schud de pan tijdens het koken heen en weer.

Neem de pan van het vuur zodra alle schelpen zich hebben geopend.

Schep de mosselen in grote voorverwarmde kommen.

Dien ze onmiddellijk hierna op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Mei 2010.