EngelsKHAO PAAD SUPPAROD

tekstbestand

Khao Paad Supparod, gebakken rijst met krab, garnalen, rivierkreeftjes, Chinese saucijsjes en ananas. Een gerecht uit Thailand, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk pittig gerecht, met een ware smaakexplosie van rode pepers, schaaldieren, Chinese saucijsjes en ananas.
Bereid met krab, garnalen, rivierkreeftjes, Chinese saucijsjes en ananas.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

150 gram witte rijst,
1 verse grote ananas,
100 gram jumbo garnalen (witpootgarnalen),
100 gram rivierkreeftjes,
120 gram krab-vlees (uitgelekt),
4 Chinese saucijsjes,
2 sjalotjes,
2 teentjes knoflook,
2 verse rode pepers,
2 eetlepels arachideolie,
2 theelepels Thaise vissaus,
1 eetlepel lichte sojasaus,
vers gemalen 4-seizoenenpeper,
25 gram bawang goreng (gebakken uitjes).

Bereiding:

Kook allereerst de rijst totdat die voor driekwart gaar is.
Laat het uitlekken en zet het apart.

Snijd de ananas in de lengte doormidden.
Hol de beide helften uit en bewaar de helft van het vruchtvlees voor een ander gerecht.

Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Hak of snijd de garnalen in kleine stukjes.
Pluk het krab-vlees uit elkaar en hak de saucijsjes in kleine stukjes.
Hak tenslotte de sjalotten en de knoflook fijn, en de rode pepers in smalle ringen met het zaad.

Verwarm de arachideolie in een wadjan of wok en fruit de sjalotten, de knoflook en de rode peper 4 tot 6 minuten.

Doe dan de garnalen, het krab-vlees, de rivierkreeftjes en de saucijsjes erbij en roer alles goed door elkaar.

Doe de rijst erbij en breng die op smaak met de vissaus, de lichte sojasaus en de vers gemalen zwarte peper en doe er eventueel nog een beetje arachideolie bij.

Roerbak de rijst, onder voortduren omscheppen, op een hoog vuur totdat de rijst zacht en helemaal gaar is.
Doe dan de helft van de stukjes ananas erdoor en laat het nog een minuut doorbakken.

Serveertip:

Serveer het rijst-mengsel in de uitgeholde ananas-helften, strooi de gebakken uitjes erover en garneer met de overgebleven stukjes ananas.

Ingestuurd door: Ron Heere, 18 februari 2008.
Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 April 2010.