KHAO PAD GAI HORAPA (gebakken rijst met kip en basilicum)

tekstbestand

Khao Pad Gai Horapa, gebakken rijst met kip en basilicum. Een gerecht uit Thailand, bereid door de Happy Chief Cook.

Eigenlijk horen Thaise basilicumblaadjes in dit gerecht, maar die zijn vervangen door gewone basilicumblaadjes.
Een eenvoudig smakelijk gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 30 minuten, het koken en afkoelen van de rijst niet meegerekend.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

3 eetlepels arachideolie,
1 grote ui,
3 teentjes knoflook,
2 groene chilipepers,
1 eetlepel rietsuiker,
500 gram kipfilet,
2 rode paprika's,
200 gram sperziebonen,
400 gram basmati rijst,
2 eetlepels Thaise vissaus,
2 eetlepels sojasaus,
30 gram verse basilicum.

Voorbereiding:

Kook de rijst gaar volgens instructies op de verpakking en laat het daarna afkoelen.
U kan ook rijst gebruiken van de vorige dag.

Snipper de ui fijn.

Plet de teentjes knoflook en hak ze ragfijn.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene chilipepers en hak ze fijn.

Snijd de kipfilets in kleine blokjes.

Verwijder de eindjes van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 3 à 4 centimeter.

Verwijder het zaad van de rode paprika's en snijd ze in dunne reepjes.

Pluk de basilicumblaadjes van de takjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en chilipeper tot de ui glazig is.

Voeg de rietsuiker toe en roerbak tot die opgelost is.

Doe de kip erbij en roerbak hem lichtbruin.

Voeg de rode paprika en de sperziebonen toe en roerbak ze totdat de groenten beetgaar zijn en de kip gaar en mals is.

Voeg de afgekoelde rijst, Thaise vissaus en sojasaus toe en roerbak alles nog gedurende 3 minuten.

Haal de pan van het vuur en roer de basilicum er voorzichtig door.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 23 april 2010.