KIP MET LIMOEN EN KOKOS

tekstbestand

De kip met limoen en kokos heeft een heerlijk zachte limoensmaak, en is niet pittig. Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden. Een gerecht uit Thailand, bereid door de Happy Chief Cook.

De kip met limoen en kokos is geserveerd met Basmati rijst en heeft een heerlijk zachte limoensmaak, en is niet pittig.
Liefhebbers van pittig eten kunnen er de gesneden pepers erover strooien.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.
Ik heb gebruik gemaakt van verse kaffir limoenblaadjes en een kokosnoot.
In plaats van citroenrasp kunt u ook limoenrasp gebruiken.

Bereidingstijd: ongeveer 25 à 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 kilo kipfilet,
1 eetlepel Thaise rode currypasta,
1 eetlepel arachideolie,
3 eetlepels palmsuiker (gula djawa),
4 verse kaffir limoenblaadjes (diepvries),
2 theelepels citroenrasp,
0,4 liter romige kokosmelk,
1 à 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)(naar smaak),
2 eetlepels kokosazijn of milde azijn,
0,5 rijpe kokosnoot,
4 verse rode chilipepers.

Voorbereiding:

Sla de kokosnoot kapot.
Schil de kokosnoot.
Snijd of schaaf de helft van de kokosnoot tot snippers. (de andere helft van de kokosnoot kan u gebruiken voor andere gerechten).

Snijd de kipfilet in dikke repen.

Snijd de rode chilipepers in dunne ringen.

Bereiding:

Doe de repen kip en de Thaise rode currypasta in een kom en vermeng alles goed met elkaar.
Zorg ervoor dat de hele kip ermee bedekt is.

Verhit de arachideolie op een hoog vuur in de wok en roerbak de kip ongeveer 4 à 5 minuten totdat de kip lichtbruin en geurig is.

Voeg vervolgens de palmsuiker (gula djawa), kaffir limoenblaadjes, limoenrasp, kokosroom en de Thaise vissaus toe en kook dit 3 à 4 minuten op een middelhoog vuur totdat de palmsuiker oplost en karameliseert, onder voortdurend roeren.

Roer tot slot de azijn en de kokossnippers erdoor en laat alles sudderen tot de kip mals is.

Geef de gesneden rode chilipepers er los bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 Mei 2010.