KIP SIAM MET CASHEWNOTEN

tekstbestand

Kip Siam met Cashewnoten, een gerecht uit Thailand bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de Kip Siam met Cashewnoten voor 2 personen.
Eventueel kunt u er een zeer fijngehakte stengel citroengras met de groenten meebakken of 2 fijngehakte blaadjes kafir limoenblad.
Dit geeft een zachte limoensmaak aan het gerecht.

In plaats van koriander heb ik peterselie gebruikt.

Bereidingstijd: ongeveer 25 à 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eetlepels rijstolie,
1 teentje knoflook,
450 gram kipfilet,
500 gram Oosterse roerbakgroenten,
1 rode paprika,
350 gram basmatirijst,
2 eetlepels oestersaus,
2 eetlepels sojasaus,
1 eetlepel vissaus (nam pla),
75 gram cashewnoten,
koriander of peterselie naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Snijd de rode paprika in smalle reepjes.

Hak het teentje knoflook fijn.

Hak de koriander of peterselie fijn.

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm wat rijstolie in een wok en fruit hierin de knoflook.

Voeg de kip toe en bak vervolgens gaar en goudbruin.

Voeg de roerbakgroenten en paprika erbij en roerbak deze ongeveer 3 minuten.

Voeg daarna de oester-, soja- en vissaus toe en verwarm goed.

Als laatste de cashewnoten toevoegen en even warm laten worden.

Schep vlak voor serveren de koriander of de peterselie door de rijst.

Serveer de Kip Siam naast of op de rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 September 2010.