KOKOS-RUNDVLEESCURRY

tekstbestand

Kokos-Rundvleescurry, een gerecht uit Thailand bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Thais gerecht met een licht pittige smaak.

Bereidingstijd: 40 à 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 eetlepel arachideolie,
1 eetlepel Thaise rode currypasta,
500 gram kogelbiefstuk,
0,4 liter romige kokosmelk,
1 grote of 2 kleine courgettes,
1 rode peper,
125 gram cherrytomaatjes,
4 lente-uitjes,
12 verse basilicumblaadjes.

Voorbereiding:

Snijd de courgette in plakjes.
Snijd de lente-uitjes in schuine plakken.
Snijd de kogelbiefstuk in dunne reepjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok op matig vuur, voeg de rode currypasta toe en roerbak het 3 minuten of totdat je het begint te ruiken.

Voeg dan het rundvlees toe en roerbak het nogmaals 5 minuten of totdat het rundvlees bruin is.

Roer vervolgens de romige kokosmelk erdoor en breng het aan de kook.
Matig de warmtebron en laat alles 15 minuten sudderen onder af en toe doorroeren.

Voeg de courgettes, rode peper, cherrytomaatjes en de lente-uitjes toe en kook dit 10 minuten mee totdat het rundvlees mals is.

Roer tot slot de basilicumblaadjes erdoor en serveer de curry onmiddelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 14 April 2010.