MANGO-SORBET

tekstbestand

Mango-sorbet, een gerecht uit Thailand bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer eenvoudig Thais nagerecht.
De palmsuikersiroop heeft een bitterzoete smaak.

Bereidingstijd: enige uren.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

3 rijpe mango's,
150 gram palmsuiker (goela djawa),
1 limoen,
0,2 liter water.

Benodigheden:

koksmes,
steelpannetje,
keukenmachine of blender,
ijsmachine.

Voorbereiding:

Los de palmsuiker op in het water en kook het zachtjes in tot iets minder dan de helft.

Schil de mango's en verwijder de pit.
Snijd de mango's in kleine stukjes.

Rasp de limoen en pers de limoen uit.

Bereiding:

Pureer de mango samen met de limoenrasp en limoensap in een keukenmachine of een blender tot een glad mengsel.

Giet er dan langzaam de palmsuikersiroop erbij en klop het er zeer goed doorheen.
Proef regelmatig tot het mengsel op smaak is.

Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai er ijs van, of....

Schenk het in een plastic bakje met een deksel, en zet dat in de vriezer.
Klop het even met een mixer elke 30 minuten (minimaal 2 keer) om het luchtig te maken, anders blijft het hard en ijsachtig.
Dek na het kloppen de bak weer af en zet het opnieuw in de vriezer tot het mengsel compleet is bevroren.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 7 Juli 2010.