OOSTERSE FRUITSALADE

tekstbestand

Deze smakelijke Oosterse fruitsalade van meloen, mango en lychees met een citroengrassiroop is een goed nagerecht als u een erg gekruide of zware maaltijd heeft gehad. Een Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook,

Deze smakelijke Oosterse fruitsalade van meloen, mango en lychees met een citroengrassiroop is een goed nagerecht als u een erg gekruide of zware maaltijd heeft gehad.

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

3 stengels citroengras,
50 gram fijne suiker,
0,1 liter water,
1 kaffir limoenblaadje,
1 kleine cantaloupe (meloen),
1 rijpe mango,
230 gram lychees (blik uitgelekt),
verse muntblaadjes.

Voorbereiding:

Pel de buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de bolle witte onderkant fijn en gooi de vezelige bovenkant weg.

Doe het citroengras, het kaffir limoenblaadje, de fijne suiker en het water in een steelpan.
Laat het, al roerende, 5 minuten sudderen tot de suiker opgelost is en breng het dan aan de kook.
Zet dan het vuur laag en laat het nog 1 minuut sudderen.

Haal de steelpan van het vuur en laat het 20 minuten afkoelen.
Zet het dan vervolgens in de koelkast voor tenminste 30 minuten.

Bereiding:

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes.
Snijd dan de meloen in parten, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Snijd vervolgens de twee bolle zijden van de mango dicht bij de pit af.
Snijd de mango in de lengte in repen, filleer vervolgens de vel eraf en snijd het mango-vlees in blokjes.

Doe vervolgens de meloen, mango en lychees in schaaltjes.

Zeef de citroengrassiroop en schenk die over het fruit.

Garneer de fruitsalade met de blaadjes munt.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Mei 2010.