PHANAENG CURRY

tekstbestand

Phanaeng curry, een eenvoudig Thais gerecht met kip en sperziebonen. Een gerecht uit Thailand bereid door de Happy Chief Cook.

Een zeer eenvoudig Thais gerecht met een zeer pittige smaak, en het geeft weinig werk met de voorbereiding.

Bereidingstijd: 25 à 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

0,4 liter romige kokosmelk,
3 eetlepels Thaise rode currypasta,
500 gram kippenborstfilet,
500 gram sperziebonen,
3 eetlepels ongezouten cashewnoten,
2 theelepels rietsuiker,
1 eetlepel Thaise vissaus (Nam Pla),
2 eetlepels verse basilicumblaadjes,
2 eetlepels verse korianderblaadjes,
2 verse rode chilipepers.

Voorbereiding:

Snijd de kippenborstfilets in stukjes.
Snijd de eindjes van de sperziebonen en breek ze doormidden.
Rooster de cashewnoten en hak ze fijn.
Snijd de rode chilipepers in ringen.

Bereiding:

Breng de romige kokosmelk in een grote steelpan op hoog vuur aan de kook.
Laat het koken tot de kokosmelk de olie loslaat en iets dikker wordt.

Roer dan de Thaise rode currypasta erdoor en laat het nog eens ongeveer 2 minuten koken tot de geur vrijkomt.

Voeg de sperziebonen toe en laat het 2 minuten sudderen.

Voeg dan de kip, cashewnoten, rietsuiker en de Thaise vissaus toe en laat alles 5 à 7 minuten sudderen totdat de kip mals is.

Zet het vuur af, en roer tot slot de basilicumblaadjes en de korianderblaadjes erdoor.

Serveer de curry gegarneerd met ringen rode chilipeper.

Serveer gelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 21 april 2010.