ROERGEBAKKEN RUNDVLEES MET BONEN

tekstbestand

Roergebakken Rundvlees met Bonen. Een gerecht uit Thailand bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig en snel gerecht met een lichte citroensmaak.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eetlepels arachideolie,
2 teentjes knoflook,
500 gram biefstuk,
300 gram sperziebonen*,
2 kaffir limoenblaadjes**,
2 theelepels bruine suiker,
2 eetlepels lichte sojasaus,
1 eetlepel Thaise vissaus (nam pla),
2 eetlepels korianderblaadjes.

* In plaats van sperziebonen kunt u ook kousenband gebruiken.

**Kaffir limoenen zijn een populair ingrediënt in de Thaise keuken.
Zowel de vruchten als de bladeren hebben een uitgesproken smaak en geur en worden in de keuken gebruikt.
De blaadjes zijn gedroogd, in de diepvries of vers verkrijgbaar bij Oosterse toko's en sommige groentehandelaren.
Als er geen kaffir limoenblad te koop is, kan in plaats daarvan een beetje geraspte limoenschil worden gebruikt.

Voorbereiding:

Plet de teenjes knoflook en hak het daarna ragfijn.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Snipper de kaffir limoenblaadjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie en knoflook samen in een wok op een middelhoog vuur.
Zet daarna de warmtebron hoog, voeg het rundvlees toe en roerbak dit 3 minuten of totdat het vlees gaat kleuren.

Voeg vervolgens de bonen, de kaffir limoenblaadjes, bruine suiker, lichte sojasaus en de vissaus toe en roerbak alles 2 minuten, of tot de bonen gaan kleuren.

Roer tot slot de korianderblaadjes erdoor en serveer het gerecht onmiddelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 13 april 2010.