ROERGEBAKKEN VARKENSVLEES IN KNOFLOOKPEPER

tekstbestand

Een eenvoudig en snel recept om te bereiden. Roergebakken varkensvlees en baby paksoi in knoflook en zwarte peper, geserveerd op Basmati rijst. Het gerecht is mild pittig. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig en snel recept om te bereiden.
Roergebakken varkensvlees en baby paksoi in knoflook en zwarte peper, geserveerd op Basmati rijst.
Het gerecht is mild pittig.

Bereidingstijd: 15 à 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 theelepels arachideolie,
4 teentjes knoflook,
1 eetlepel zwarte peperkorrels,
500 gram mager varkensvlees,
500 gram baby paksoi,
20 gram korianderblaadjes,
2 eetlepels rietsuiker,
2 eetlepels lichte sojasaus,
2 eetlepels limoensap.

Voorbereiding:

Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes.

Kneus de zwarte peperkorrels.

Snijd het varkensvlees in kleine dunne reepjes.

Hak de baby paksoi klein.

Pluk de korianderblaadjes van de stelen.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok op een matig vuur en roerbak de knoflook en de zwarte peperkorels gedurende 1 minuut.

Voeg dan het varkensvlees toe en roerbak het nog eens ongeveer 3 minuten totdat het vlees bruin is.

Voeg de baby paksoi, korianderblaadjes, rietsuiker, sojasaus en limoensap toe en roerbak alles 3 à 4 minuten totdat het varkensvlees en de paksoi mals en gaar zijn.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 April 2010.