ROERGEBAKKEN VARKENSVLEES MET POMPOEN

tekstbestand

Roergebakken Varkensvlees met Pompoen. Een Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Deze roergebakken varkensvlees met pompoen is een heerlijk zacht gerecht.
De pompoen is in een paar minuten tijd gaar, dus pas op dat het niet te lang op het vuur staat.

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eetlepels Thaise rode currypasta,
2 uien,
2 theelepels arachideolie,
500 gram mager varkensvlees,
1 eetlepel palmsuiker (gula djawa),
500 gram geschilde pompoen,
4 kaffir limoenblaadjes,
0,4 liter romige kokosmelk,
1 eetlepel Thaise vissaus (Nam Pla).

Voorbereiding:

Snijd de uien in dunne partjes en haal ze uit elkaar.

Snijd het varkensvlees in dunne reepjes.

Snijd de pompoen in blokjes van 2 centimeter.

Snipper de kaffir limoenblaadjes.

Bereiding:

Fruit de Thaise rode currypasta ongeveer 2 minuten in een wok op hoog vuur, continu roerend, tot de geur vrijkomt.

Voeg dan de uien toe en fruit nog eens ongeveer 2 minuten totdat de uien zacht zijn.
Haal de uien uit de wok en zet ze apart.

Verhit de arachideolie in de wok en voeg het varkensvlees to en roerbak het ongeveer 3 minuten totdat het varkensvlees bruin is.
Haal het varkensvlees uit de wok en zet het apart.

Voeg dan de pompoen, kaffir limoenblaadjes, palmsuiker (gula djawa), romige kokosmelk en de Thaise vissaus toe en breng het zachtjes aan de kook.
Zodra het aan de kook raakt, laat u het nog 2 minuten sudderen.

Voeg de gefruite uien met de Thaise rode currypasta toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Voeg dan vervolgens het varkensvlees terug in de wok en verwarm alles weer goed op in ongeveer 2 minuten tijd.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Mei 2010.