EngelsTHAISE ANANASSOEP

tekstbestand

Thaise Ananassoep, bereid door de Happy Chief Cook.

Een zonnige ananassoep met een vurig smaakje.
De Thaise ananassoep heeft een licht zoet-zure smaak.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 rode spaanse peper,
1 blikken ananas op lichte siroop(a 567 g, bv del Monte),
1 kipfilet à 250 gram,
1 blokje kippenbouillon,
0,6 liter water,
0,5 liter ananassap,
zout,
125 milliliter crème fraîche,
1 à 1,5 tl kerrie massala,
1,5 eetlepel bieslook,
50 gram mihoen.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.

Was de Spaanse pepers en snijd de kapjes eraf.
Verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in ringetjes.

Laat de ananas uitlekken en pureer hem.

Maak de kipfilet droog met keukenpapier en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.

Knip of breek de mihoen in kleine stukjes.

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de stukjes kipfilet en het blokje kipbouillon.
Zodra het water kookt de vlam reduceren naar een kleine pit en de bouillon 10 minuten laten sudderen zonder deksel op de pan.

Voeg de gepureerde ananas, de rode Spaanse peperringen en het ananassap toe en breng het aan de kook.

Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken.

Breng het op smaak met zout.

Voeg de mihoen toe 4 minuten voor het einde.

Klop de crème fraîche los met de kerrie.

Was de bieslook en snipper hem fijn.

Verdeel de soep over de 4 voorverwarmde borden.

Schep in elk bord een eetlepel kerrieroom.

Garneer de soep met de bieslook.

Direct serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 14 Mei 2010.