THAISE BOUILLON MET KIP EN GROENTEN

tekstbestand

Thaise Bouillon met Kip en Groenten. Een gerecht uit Thailand, bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Thais gerecht met een frisse zoet-zurige smaak.
Het geeft redelijk wat werk met de voorbereiding, maar de bereiding op zich is eenvoudig.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingrediënten:

2 theelepels citroengras (potje),
1,5 liter water,
3 kippenbouillonblokjes,
4 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla),
1 eetlepel fijne suiker,
1 rode chilipeper,
1 teentje knoflook,
2,5 centimeter verse gemberwortel,
1 winterpeen,
3 kippenborstfilets,
1 stengel bleekselderij,
5 lente-uitjes,
sap van 1 limoen,
1 eetlepel verse koriander (grof gehakt),
1 eetlepel verse munt (grof gehakt),
1 eetlepel verse basilicum (grof gehakt).

Voorbereiding:

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vervolgens in smalle reepjes.
Snijd het teentje knoflook in dunne plakjes.
Snijd de gember in dunne plakjes.
Snijd de winterpeen in luciferdunne reepjes.
Snijd de kippenborstfilets in dunne reepjes.
Snijd de bleekselderij in smalle hoefijzertjes.
Snijd 4 lente-uitjes in schuine plakjes.
Snijd 1 lente-uitje in ragfijne ringen.

Bereiding:

Breng de kippenbouillonblokjes (verkruimeld), vissaus, fijne suiker, citroengras, chilipeper, knoflook en gember in een grote pan met het water aan de kook.
Temper de warmtebron en laat het mengsel 10 minuten sudderen, met het deksel op de pan, om de aroma's te laten vrijkomen.

Voeg dan de reepjes kip aan de bouillon toe en kook het 2 minuten.
Voeg daarna de wortel, bleekselderij en lenteuitjes toe en laat alles nog eens ongeveer 5 minuen doorkoken totdat de groenten en de kip gaar en mals zijn.

Voeg tot slot het limoensap en de koriander, munt en basilicum toe aan de bouillon en verwarm deze door en door.

Garneer de soep met de gesnipperde lente-ui.

Serveer gelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 19 april 2010.