THAISE NOEDELS

tekstbestand

Thaise noedels, bereid met ui, taugé, kippenvlees, varkensvlees en mihoen. Een Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Thaise noedels, een heerlijk gerecht met een lichtzure pittige smaak.
Het is een zeer simpel gerecht met mihoen, ui, taugé, kippenvlees en varkensvlees, dat bijna niet kan mislukken maar u moet er wel bijblijven.

Het frituren van de mihoen gaat zeer snel.
Zodra de mihoen de hete olie raakt zet het onmiddellijk uit, daarna gaat het al vrij snel verkleuren naar licht goudbruin.
Dus blijf goed opletten.

Schrik niet als de mihoen de hete arachideolie raakt.
Het heeft een exploderend effect, de mihoen zet in een paar seconden helemaal uit totdat het ongeveer een tienvoudige massa heeft.

Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

100 gram mihoen,
arachideolie (om te frituren),
2 theelepels sesamolie,
1 grote ui,
2 teentjes knoflook,
200 gram magere varkenslappen,
200 gram kipfilet,
1 theelepel gedroogde chilivlokken,
125 gram taugé,
2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla),
1 eetlepel citroensap,
2 theelepels tamarindeconcentraat.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.

Hak de knoflook ragfijn.

Snijd of hak de magere varkenslappen en de kipfilet in kleine stukjes.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een wok of grote steelpan op hoog vuur totdat de arachideolie zeer heet is.

Controleer of de arachideolie heet genoeg is door er een draadje mihoen erin te gooien.
Als de mihoen gelijk uitzet is de arachideolie heet genoeg.

Frituur de mihoen, in kleine porties, totdat ze licht goudbruin en uitgezet zijn.
Haal de mihoen uit de arachideolie, laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze apart.
(De arachideolie kunt u later weer gebruiken voor andere recepten.)

Verwarm de sesamolie in een wok op matig vuur en roerbak daarin de uien en de knoflook tot ze zacht en goudgeel zijn.

Voeg vervolgens het varkensvlees, de kip en chilivlokken toe en roerbak het totdat het vlees bruin en gaar is.

Voeg daarna de taugé, Thaise vissaus, citroensap, tamarindeconcentraat en de gefrituurde mihoen toe en roerbak alles ongeveer 2 minuten tot het door en door warm is.

Serveer de Thaise noedels onmiddelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 Mei 2010.