THAIS RUNDVLEES MET CHILIPEPERS

tekstbestand

Thais Rundvlees met Chilipepers, een Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Thais gerecht met een redelijk pittige smaak die bijna gelijk merkbaar wordt.
Geserveerd met Basmati rijst.

Een groene peper kon ik helaas niet verkrijgen op dit ogenblik, daarom heb ik daarvoor in de plaats een kleine Turkse peper gebruikt van dezelfde lengte als de rode peper.
Wilt u het gerecht pittiger hebben, dan kunt het zaad van de rode peper erin laten.
Zonder het zaad is het gerecht een beetje milder.

Bereidingstijd: 35 à 40 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingrediënten:

750 gram kogelbiefstuk,
2 teentjes knoflook,
1 eetlepel verse gember,
1 eetlepel Thaise rode currypasta,
1 eetlepel sesamolie,
1 eetlepel arachideolie,
6 sjalotjes,
1 groene peper,
1 rode peper,
440 gram zoete babymaïs (blik),
220 gram bamboespruiten (blik),
1 eetlepel Thaise vissaus (Nam Pla),
1 eetlepel rietsuiker,
0,125 liter runderbouillon (gemaakt van een tablet).

Voorbereiding:

Plet de knoflook en hak het vervolgens ragfijn.
Schil een klein stukje verse gember en hak het ragfijn.
Snijd de sjalotjes een keer langsover en een keer dwars, haal de sjalotjes uit elkaar.
Hak de groene en rode peper fijn.
Laat de zoete babymaïs en de bamboespruiten uitlekken.
Snijd de kogelbiefstuk in dunne reepjes.

Bereiding:

Meng de reepjes rundvlees met de knoflook, gember en Thaise rode currypasta in een grote kom.

Verhit de sesamolie en de arachideolie samen in een wok op hoog vuur en roerbak het rundvleesmengsel totdat het vlees bruin is (ongeveer 5 minuten).
Haal dan het mengsel uit de pan en zet het weg.

Roerbak vervolgens de sjalotjes op een matig vuur totdat de sjalotjes goudgeel zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg dan de groene en rode pepers, de zoete babymaïs en de bamboescheuten toe en roerbak het tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 minuten).

Doe het rundvlees terug in de pan en roer de vissaus, rietsuiker en de runderbouillon erdoor.
Laat alles 10 minuten sudderen tot het rundvlees mals is, af en toe alles omroeren.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 16 april 2010.