VARKENSVLEES MET ANANAS EN BASILICUM

tekstbestand

Varkensvlees met Ananas en Basilicum. Een gerecht uit Thailand, bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Thais gerecht met een zoet-zure smaak.
Geserveerd met Basmati rijst.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 sjalotjes,
2 verse rode chilipepers,
3 centimeter verse gember,
4 kaffir limoenblaadjes,
1 volle theelepel gehakte citroengras (potje),
1 eetlepel tamarindeconcentraat,
2 eetlepels limoensap,
1 eetlepel water,
2 theelepels trassie,
2 eetlepels (hollandse) bruine garnalen,
500 gram varkensfilet,
1 eetlepel arachideolie,
1 theelepel rietsuiker,
0,4 liter romige kokosmelk,
2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla),
500 gram verse ananas in stukjes van 2 centimeter,
60 gram verse basilicumblaadjes.

Voorbereiding:

Hak de sjalotjes.
Hak de chilipepers fijn.
Hak de gember fijn.
Snijd het varkensvlees in blokjes van 3 centimeter.
Snipper de kaffir limoenblaadjes.

Bereiding:

Pureer de sjalotjes, chilipepers, gember, kaffir limoenblaadjes, tamarindeconcentraat, 1 eetlepel limoensap, citroengras, trassie en de garnalen in een keukenmachine tot een dikke pasta.
Voeg eventueel nog een beetje water toe.

Meng het varkensvlees met de kruidenpasta in een kom, totdat alles goed bedekt is.

Verwarm vervolgens de arachideolie in een wok op matig vuur en roerbak het varkensvlees gedurende 5 minuten tot het geurig is en het vlees net gaar.

Roer dan de suiker, romige kokosmelk en de vissaus erdoor en laat het dan 8 tot 10 minuten sudderen zonder deksel op de pan totdat het varkensvlees mals is.

Voeg daarna de stukjes ananas en de rest van het limoensap toe en laat het nog ongeveer 3 minuten sudderen totdat de ananas goed warm is.

Roer tot slot de basilicum erdoor.

Serveer gelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 17 april 2010.