EnglishAMERIKAANS GEHAKTBROOD (AMERICAN MEATLOAF)

tekstbestand

In dit recept is er gebruik gemaakt van een cakevorm van 25 centimeter lang.
De cakevorm is dan voor de helft gevuld.

Als u een kleinere cakevorm gebruikt, dan wordt het Amerikaans Gehaktbrood hoger.

Een heerlijke Amerikaans Gehaktbrood die gevuld is met verschillende verse groente, tomatenpuree en crème fraîche.

Twee plakjes Amerikaans Gehaktbrood geserveerd op een bord.

Bereidingstijd: 55 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt,
2½ eetlepel olijfolie,
1 kleine ui (fijngehakt),
1 teentje knoflook (geperst),
½ rode paprika (in blokjes),
1 kleine wortel ((bospeen) in kleine blokjes),
1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes),
40 gram paneermeel,
1 deciliter crème fraîche,
1 klein blikje tomatenpuree (68 gram),
0,5 theelepel chilipoeder,
snufje nootmuskaat,
snufje zout,
snufje 4-seizoenenpeper (versgemalen).

overige benodigdheden:

1 cakevorm van ca. 25 cm lang.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.

Vet de cakevorm in met een halve eetlepel olie.
Kneed in een kom het rundergehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
Breng het rundergehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.

Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad.
Bak het Amerikaans Gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190°C.

Het Amerikaans Gehaktbrood is net uit de oven, maar nog in de cakevorm.

Neem het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten.
Snijd het Amerikaans gehaktbrood in plakken.

Lekker met pasta en sperziebonen.

Een gerecht van de Happy Chief Cook: 1 December 2008.