CAJUN GEHAKTBROOD

tekstbestand

Het Cajun Gehaktbrood is licht pittig van smaak in het begin en gaat langzaam over naar mild pittig.
Na een paar minuten zakt het langzaam weg.

Wilt u het pittiger hebben, dan kan u er een halve theelepel cayennepeper aan toevoegen.

Cajun Gehaktbrood, een recept uit Amerika bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 grote ui,
0,5 groene paprika,
0,5 rode paprika,
1 Spaanse peper,
1,5 eetlepel olijfolie,
2 solo clove knoflook,
4 theelepels cajunkruiden,
500 gram mager rundergehakt,
1 theelepel oregano,
1 eetlepel verse tijm,
50 gram paneermeel,
1 ei,
4-seizoenen peper (naar smaak),
zout (naar smaak).

Hulpmiddelen:

Hete-lucht oven,
kleine ovenschaal,
wokpan of hapjespan,
houten spatel.

Voorbereiding:

Laat het magere rundergehakt op kamertemperatuur komen.

Snij de ui fijn.

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in blokjes.

Verwijder het zaad uit de Spaanse peper en hak de Spaanse peper fijn.
Indien u van mild pittig houdt, dan het zaad niet verwijderen.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak de ui, paprika's, Spaanse peper en de knoflook totdat de uien zacht zijn geworden en zet dan het vuur uit en laat het afkoelen.
Af en toe alles omroeren.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet de ovenschaal lichtjes in met olijfolie.

Wanneer de wokpan helemaal afgekoeld is, alle overige ingrediënten toevoegen en alles goed doorkneden.

Maak er een langwerpig brood van en leg het daarna in de ingevette ovenschaal.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven zodra deze op temperatuur is.

Doe het mengsel in een kom en kneed er de rest van de ingredienten door met zout en peper naar smaak.
Vorm er een brood van, leg het in een ingevette ovenschaal en bak dit in ongeveer 45 minuten gaar.

Een plak Cajun Gehaktbrood, bereid door de Happy Chief Cook.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 19 September 2011.

Bron: www.smulweb.nl