CAJUN SOEP

tekstbestand

Deze heerlijke goed gevulde cajun soep is licht pittig.

Een licht pittige goed gevulde cajun soep met tomaten, gebakken uitjes, lente-ui, paprika's, knoflook, rode kidneybonen, runderrookvlees en kruiden. Bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 blik tomatenblokjes,
1 eetlepel gebakken uitjes,
0,5 rode paprika,
0,5 groene paprika,
1 rundvleesbouillonblokjes,
0,5 liter water,
2 theelepels cajun kruiden,
2 solo clove knoflook,
1 blikje rode kidneybonen (400 gram),
1 eetlepel grove Franse mosterd,
1 theelepel worcestershire sauce,
1 Spaanse peper,
3 lente-uitjes,
100 gram runderrookvlees.

Garnering:

1 stengel bleekselderij,
1 lente-ui,
verse koriander naar smaak,
1 eetlepel gebakken uitjes.

Hulpmiddelen:

fornuis kleinste pit,
grote pan met deksel,
hakblok of snijplank,
koksmes,
houten spatel of lepel.

Bereiding:

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de Spaanse peper met het zaad fijn.

Giet de tomatenblokjes met tomatensaus in een pan, en voeg 1 eetlepel gebakken uitjes, de cajunkruiden, grove Franse mosterd, worcestershire sauce en Spaanse peper toe.
Roer alles goed door elkaar en zet het vuur op een kleine pit op laag vuur met het deksel op de pan.

Voeg na 5 minuten de blokjes paprika toe en laat het daarna nog 10 minuten sudderen totdat de saus ingedikt is.

In de tussentijd:
Snij 3 lente-uitjes in stukken van 2,5 centimeter.
Hak de solo clove knoflook fijn.
Snij het runderrookvlees in reepjes.

Voeg dit aan de dikke saus toe, breng het aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Verwijder daarna het deksel.

Verkruimel het runderbouillonblokje en roer dit door de dikke saus.
Giet er het water bij, en voeg de rode kidneybonen met het sap en de tomatenblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat het dan 5 tot 10 minuten rustig sudderen.
Af en toe alles goed doorroeren.

Was de bleekselderij en snijd deze in zeer dunne hoefijzertjes.
Hak de koriander fijn.
Snij 1 lente-ui in ragfijne ringen.

Serveer de Cajun Soep in diepe borden of kommen, en garneer het met de bleekselderij, koriander, lente-ui en een beetje gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 19 September 2011.

Bron: www.smulweb.nl