HAWAÏAANSE ROLLADE

tekstbestand

Hawaïaanse rollade met Roseval aardappels en wilde spinazie, een gerecht uit de Verenigde Staten bereid door de Happy Chief Cook.

De Hawaïaanse rollade geserveerd met Roseval aardappels en wilde spinazie.

Hoe lager de temperatuur in de oven, hoe langer het duurt voordat het vlees gegaard is.
Maar het voordeel is dat het vlees mals en sappig blijft.
Een gemakkelijk hulpmiddel voor het garen van het vlees is een kerntemperatuurmeter.

***

Kerntemperatuur van de rollade:

Rollade even aanbraden voor de kleur, oven op 100 graden en kerntemperatuur op 70 graden.
Dan is het vlees mals en sappig.

***

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

900 gram varkensrollade,
1 bolletje solo clove knoflook,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper,
0,5 theelepel zout,
4 eetlepels ketjap manis (Trademark A),
3 eetlepels vloeibare bloemenhoning (Melvita),
4 eetlepels ketchup (Heinz).

8 Roseval aardappels,
Water (genoeg om de aardappels onder te zetten),
zout,
4-seizoenenpeper,
8 stronkjes wilde spinazie,
1 eetlepel olijfolie.

Bereiding:

Snijd het kontje van de solo clove knoflook af en daarna het bolletje doormidden (hierdoor kunt u de harde schil gemakkelijk verwijderen).
Hak de solo clove knoflook ragfijn.

Vermeng de knoflook met het zout en de 4-seizoenenpeper.

Wrijf de varkensrollade in met de helft van het knoflook mengsel.

Meng het knoflook mengsel met de ketjap manis, bloemenhoning en de ketchup (dit is de marinade die u nodig heeft om de varkensrollade elke keer in te smeren wanneer deze in de oven aan het garen is).

Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.

Braad de varkensrollade rondom aan in een eetlepel olijfolie, zodat hij een korstje krijgt en leg hem dan in een braadslee of ovenschaal.

Steek een kerntemperatuurmeter in het vlees en smeer de varkensrollade in met de marinade.

Zet de braadslee of ovenschaal in de oven en laat het vlees aan de binnenkant een temperatuur bereiken van 70 graden Celsius.

Bestrijk de varkensrollade regelmatig met de marinade in tijdens het garen (minimaal 6 keer).

Wanneer de varkensrollade uit de oven komt, nog 1 keer met de marinade bestrijken, in plakjes snijden en opdienen.

Tijdens het garen van het vlees kunt u de aardappelen schillen en koken in het water met een beetje zout.
De Roseval aardappels zijn gaar wanneer u er gemakkelijk met een vork door de aardappel heenprikt (ongeveer 35 à 40 minuten nadat het op het vuur gezet is).

De wilde spinazie wast u eerst en uit laten lekken.
Vervolgens pakt u elk struikje beet en draai het onderste gedeelte eraf vlak bij de wortel.
De wilde spinazie heb ik in een beetje olijfolie gebakken op hoog vuur en gekruid met een beetje 4-seizoenenpeper en zout.
Het is klaar wanneer de bladeren helemaal geslonken zijn.
Het slinken van de wilde spinazie gaat vrij snel.

De overgebleven marinade kan met het braadvet vermengd worden en ingekookt om een saus ervan te maken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 23 Januari 2011.