KIP COCA COLA

tekstbestand

Deze Kip Coco Cola heeft een flinke uiensmaak met een zoete donkere ondertoon. Een vreemde maar heel smakelijke combinatie. Op de foto ziet u het geserveerd met witte rijst en doperwten. Een Amerikaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Deze Kip Coca Cola heeft een flinke uiensmaak met een zoete donkere ondertoon.
Een vreemde maar heel smakelijke combinatie.
Op de foto ziet u het geserveerd met witte rijst en doperwten.

Zacht en romig.

Bereidingstijd: 60 minuten.
Aantal personen: 4.

Benodigheden:

wok,
braadpan of ovenschaal met deksel.

Ingrediënten:

4 kipfilets (ongeveer 750 gram),
2 eetlepels olijfolie,
3 grote uien,
2 teentjes knoflook,
1 eetlepel cajunkruiden,
2 druppels tabasco,
1 eetlepel bruine basterdsuiker,
2 druppels Worcestershire Sauce,
1 pakje uiensoep (Honig 6p),
ongeveer 1 liter Coca Cola regular,
1 eetlepel bloem,
3 eetlepels water,
peper,
zout.

Voorbereiding:

De kipfilet in kleine blokjes snijden.

Uien schillen.
De uien halveren en in dunne plakjes snijden.

De teentjes knoflook, het kontje afsnijden en vervolgens een klap met de platte kant van het mes geven.
Vlies verwijderen en de teentjes knoflook erg fijn hakken.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.

In wok olie verhitten en de kipfilet roerbakken op hoog vuur onder voortdurend omscheppen.

Zodra de kip licht gebruind is, de uien toevoegen en het vuur lager zetten.
Onder voortdurend omscheppen de uien roerbakken tot de uien glazig zijn.

Vervolgens alles uit de wok scheppen en in de ovenschaal/braadpan doen.

De Cajunkruiden, basterdsuiker en uiensoep over het kip-uimengsel uitstrooien en omscheppen, zodat het mengsel goed verdeeld is.

De knoflook over het kipmengsel strooien en Worcestershire Sauce en Tabasco toevoegen.

Als laatste met Coca-Cola overgieten tot de blokjes net niet meer boven de vloeistof uitkomen.

Deksel op de schaal, of pan, en gedurende 40 minuten in het midden van de oven laten sudderen.
Tussentijds nog iets licht omscheppen.

Bind de saus met de bloem die opgelost is in het water.

Voor het opdienen eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Serveertip:

Serveren met rijst, mag risottorijst zijn, patat of gebakken aardappelen, dan wel met brede pasta, vergezeld van een frisse ijsbergsla met olijfolie/limoendressing of groenten.

Een gerecht van de Happy Chief Cook: 19 Oktober 2009.