KRABSOEP UIT LOUISIANA

tekstbestand

Deze heerlijke krabsoep uit Louisiana is zacht van smaak met een licht pittige ondertoon.
De aangegeven hoeveelheid is genoeg voor 4 ruime borden soep.
U heeft maar vrij weinig zout nodig om de krabsoep op smaak te brengen, eventueel kan het zout eruit gelaten worden.

Het is een vrij eenvoudig recept om te bereiden.

Krabsoep uit Louisiana, een Amerikaans recept bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 50 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

0,75 liter kokend water,
2 visbouillonblokjes,
1 ui,
1 solo clove knoflook,
20 gram roomboter,
4-seizoenen peper,
zout,
2 theelepels kerriepoeder,
1 eetlepel verse tijm,
1 klein blikje maïs,
1 blikje krabvlees met vocht (uitlekgewicht 121 gram, John West),
0,2 liter witte wijn,
2 stengels bleekselderij fijn gesneden,
0,5 rode paprika in blokjes,
0,5 gele paprika in blokjes,
4 gesnipperde lenteuitjes,
1 eetlepel zure room.

Voorbereiding:

Snipper de ui fijn.

Was de bleekselderij en snijd ze in kleine hoefijzertjes.

Verwijder het zaad uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.

Hak de solo clove knoflook fijn.

Snij van de lente-uitjes het witte gedeelte in dunne ringen en het groene gedeelte in stukjes van 2 à 3 centimeter.

Bereiding:

De ui, de lente-uitjes, bleekselderij, knoflook en de paprika's aanstoven in de roomboter.

Verkruimel de visbouillon blokjes en roer die goed door de groenten heen.
Giet de witte wijn, het krabvocht en het kokende water erbij.

Breng de krabsoep aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.

Laat de maïs uitlekken, voeg het aan de krabsoep toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het nogmaals 5 minuten pruttelen.
Zet daarna het vuur uit.

Voeg de verse tijm toe en breng de krabsoep op smaak met kerrie, 4-seizoenenpeper en zout.

Verdeel het krabvlees over de borden.
Schep de krabsoep in de borden en leg er een toefje zure room op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 19 September 2011.

Bron: www.receptjes.be