EngelsGEBAKKEN RIJST MET GARNALEN

tekstbestand

Gebakken rijst met garnalen, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Ik heb bij dit gerecht gepelde rauwe gamba's gebruikt, maar andere soorten kunnen ook gebruikt worden.
Indien u al gegaarde garnalen gebruikt, dan voegt u ze tegelijk met de rijst erbij.

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eetlepels rijstolie,
450 gram gepelde rauwe garnalen,
3 lente-uitjes,
50 gram champignons,
1 kleine wortel,
50 gram sperzieboontjes,
1 eetlepel rijstwijn,
1 theelepel lichte sojasaus,
versgemalen 4-seizoenenpeper,
zout,
200 gram rijst.

Voorbereiding:

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen.

Hak 1 lente-ui fijn.

Snijd 2 lente-uitjes in ringetjes voor de garnering.

Snijd de champignons in plakjes.

Snijd de courgette in smalle plakjes.

Snijd de wortel in dunne plakjes.

Snijd de sperziebonen in stukjes van 2,5 centimeter.

Bereiding:

Vethit de rijstolie in een wok en roerbak de fijngehakte lente-ui gedurende 1 minuut.
Voeg de champignons en de andere groenten toe en roerbak ze 2 minuten op een hoog vuur.

Voeg de garnalen toe en de rest van de ingrediënten (op de rijst na) toe en blijf roeren totdat de garnalen helemaal gaar zijn.

Voeg de rijst toe en blijf het roerbakken totdat de rijst verkleurd is.

Doe het gerecht in een grote kom of schaal en garneer het met de lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Augustus 2010.