GEVULDE BANH XEO MET GEHAKT EN TAUGÉ

tekstbestand

Banh Xeo met Gehakt en Taugé, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Op zich is het gerecht vrij flauw, maar de vissaus in de omelet maakt het er een compleet geheel van.
Mocht u wat van iets pittigers houden, dan kan u altijd een beetje cayennepeper toevoegen tijdens het bakken van het gehakt.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.
Aantal personen: 1 à 2.

Ingrediënten:

2 eetlepels rijstolie,
1 teentje knoflook,
1 kleine ui,
150 gram halfom gehakt,
75 gram taugé,
3 eieren,
1 à 2 eetlepels vissaus (Nam Pla),
een paar blaadjes munt voor de garnering.

Bereiding:

Verwarm de grill voor op 150 graden Celsius.

Hak het teentje knoflook fijn.

Snipper de ui fijn.

Verhit 1 eetlepel rijstolie in een wok en roerbak de knoflook en de ui totdat ze beginnen te geuren.

Voeg het gehakt toe en roerbak het rul en bruin.

Voeg de taugé toe en roerbak het 2 minuten.
De taugé moet knapperig blijven.

Neem de wok van het vuur en dek hem af.

Klop de eieren schuimig met de vissaus.

Verhit 1 eetlepel rijstolie in een koekenpan en giet het eiermengsel erin.
Als de omelet bijna gestold is, het gehaktmengsel aan 1 kant erop schuiven en de omelet dubbel slaan.

Zet de omelet nog even onder de grill om het goed te laten rijzen en de bovenkant gaar te laten worden.
Let goed op dat het er niet te lang onder de grill blijft.

Schuif het gerecht op een bord en garneer het met een paar blaadjes munt.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 Augustus 2010.