EngelsGLOEIENDE SPARERIBS

tekstbestand

Gloeiende Spareribs, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Deze gloeiende spareribs zijn mild pittig.
Als u van extra pittig houdt kunt u er een extra theelepel cayennepeper toevoegen.

Voor de donkere sojasaus heb ik de sojasaus van A-Trademark gebruikt, die is ook zeer geschikt om vlees mee te marineren.

Bereidingstijd: ongeveer 65 minuten.
Aantal personen: (als hoofdgerecht) 2, (als bijgerecht) 4.

Ingrediënten:

500 gram spare-ribs van varken of rund,
8 gedroogde Chinese paddenstoelen,
2 lente-uitjes,
1 groene paprika,
1 rode Spaanse peper,
0,5 theelepel zout,
0,5 theelepel rietsuiker,
1 à 2 theelepels donkere sojasaus,
75 milliliter water,
2 eetlepels rijstolie,
takjes verse munt.

Ingrediënten marinade:

0,5 theelepel zout,
0,5 eetlepel rijstwijn,
1 eetlepel lichte sojasaus,
2 theelepels maïzena,
1 à 2 theelepels cayennepeper.

Ingrediënten saus:

0,5 theelepel maïzena,
1 theelepel sesamolie,
4-seizoenenpeper uit de molen,
1,5 eetlepel vissaus ("Nam Pla" of "Nuoc Mam").

Voorbereiding:

Week de gedroogde Chinese paddenstoelen 40 minuten in heet water.
Verwijder daarna de stelen en snijd de hoeden in reepjes.

Meng vervolgens de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Snijd de spareribs in stukken en marineer ze minimaal 30 minuten.

Snijd de lente-uitjes in stukken van 3,5 centimeter.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene paprika en snijd het in kleine stukken.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de rode Spaanse peper en snijd het in dunne reepjes.

Zet een schaal in de oven om het te verwarmen.

Bereiding:

Bak de spareribs in de rijstolie totdat ze bruin zijn (ongeveer 5 minuten).

Bak vervolgens de lente-uitjes en de Chinese paddenstoelen mee gedurende 2 minuten.

Voeg het zout, de rietsuiker, donkere sojasaus en het water toe en roerbak alles 2 à 3 minuten.

Doe daarna de groene paprika, rode Spaanse peper en de overige ingrediënten van de saus erbij.
Roer het goed door elkaar en blijf roeren totdat de groene paprika net zijn knapperigheid begint te verliezen.

Serveer de spareribes op de voorverwarmde schaal.
Garneer het gerecht met de takjes munt.

Serveer witte rijst apart erbij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 29 Juli 2010.