KIP MET CITROENGRAS EN CASHEWNOTEN

tekstbestand

Kip met Citroengras en Cashewnoten, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Het gerecht heeft een lichte citroensmaak.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 eetlepels rijstolie,
2 kleine gedroogde pepertjes,
1 teentje knoflook,
500 gram kipfilet,
0,5 theelepel rietsuiker,
1 eetlepel vissaus (Nam Pla),
3 eetlepels water,
1 eetlepel oestersaus,
50 gram ongezouten cashewnoten,
1 dikke stengel citroengras,
2 sjalotjes.

Voorbereiding:

Hak het teentje knoflook fijn.

Snijd de kipfilet in plakjes.

Hak het dikke onderste gedeelte van de citroengras ragfijn.

Snijd de sjalotjes in vieren.

Bereiding:

Roerbak de gedroogde pepertjes in de rijstolie tot ze doorbakken zijn maar nog niet aangebrand.
Verwijder de gebakken pepertjes voorzichtig en zet ze apart voor verder gebruik.

Roerbak de knoflook goudgeel in de olie die in de wok achtergebleven is.

Voeg de kip, rietsuiker, cashewnoten, oestersaus en vissaus (Nam Pla) toe en roerbak alles totdat de kip goudbruin van kleur is.
Draai het vuur laag en voeg het water toe en laat alles nog enkele minuten garen onder voortdurend roeren.

Zodra het vocht voor de helft verdampt is, het fijngehakte citroengras, de sjalotjes en de pepertjes toevoegen en alles voorzichtig doorroeren.
Let erop dat de pepertjes heel blijven.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 Augustus 2010.