KOKOSROOMIJS

tekstbestand

Kokosroomijs, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Het kokosroomijs is zacht en romig net zoals softijs.

Het recept kan ook gebruikt worden als vla.
Het enigste verschil met dit recept is dan dat het niet bevroren wordt en dat er geen geraspte kokos in zit.
Als kokosvla, moet u wel rekening mee houden dat u dan eigenlijk veel minder suiker nodig heeft.

Bereidingstijd: ongeveer 3 uur.
Aantal personen: 4.
Bereidingstechniek: au bain marie, invriezen.

Ingrediënten:

0,4 liter dikke kokosroom,
3,75 deciliter room,
4 eetlepels geraspte kokos,
2 eieren,
2 eierdooiers,
1 vanille peul,
100 gram suiker,
1 theelepel zout,
takjes munt.

Bereiding:

Verwarm de kokosroom met de room en de geraspte kokos op een matig vuur en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

Haal het vanillezaad uit de peul.

Klop de eieren in een diepe kom samen met de eierdooiers, vanillezaad, suiker en zout.

Zet de diepe kom in een grote pan met kokend water die tot halverwege de kom komt.
Klop er beetje bij beetje het warme kokosmelk-mengsel door.
Blijf roeren tot het mengsel gebonden is.

Neem de kom uit de pan met kokend water en roer het af en toe terwijl het afkoelt.

Zodra het afgekoelt is:

Zet de kom 1 uur in de diepvries.
Mix het mengsel in een blender of keukenmachine tot het glad is, giet het terug in de kom en laat het hard worden in de diepvries.

Of:

Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het een half uur draaien.
Zet het daarna minimaal 90 minuten in de diepvries om het hard te laten worden.

Schep het kokosroomijs op en garneer het met takjes munt.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Augustus 2010.