EngelsKOKOSVLA

tekstbestand

Kokosvla, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto is de kokosvla net bereid.

Een heerlijk zoete kokosvla.
Het gerecht is vrij eenvoudig te maken, maar het is wel intensief werk.

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten + 2 uur afkoelen.
Aantal personen: 4.
Bereidingstechniek: au bain marie.

Ingrediënten:

0,4 liter kokosroom (Conimex),
4 grote eieren,
100 gram suiker.

Bereiding:

Giet de kokosroom in een pannetje en laat het 5 minuten zachtjes koken.

Doe de eieren in een diepe kom en klop de eieren los.

Klop vervolgens de suiker door de eieren totdat de suiker volledig is opgelost.

Zet de diepe kom in een grote pan en schenk kokend water in de pan tot halverwege de kom.
Klop beetje bij beetje de warme kokosroom erdoor.
Blijf roeren tot het mengsel gebonden is.

Zodra het mengsel gebonden is haalt u de kom uit het kokende water en laat het afkoelen.
Roer het om de 5 minuten even om.

Zet het daarna in de koelkast en laat het koud worden.

De kokosvla kan zowel warm en koud gegeten worden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Augustus 2010.