LAMSVLEES MET KNOFLOOKSAUS

tekstbestand

Lamsvlees met Knoflooksaus, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

In plaats van spinazie kunt u ook andere groene groenten gebruiken.
Het lamsvlees is zacht en heerlijk mals.
Een vrij eenvoudig snel gerecht om te bereiden met weinig werk.

Bereidingstijd: ongeveer 25 à 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram verse spinazie,
500 gram mager lamsvlees,
2 eetlepels rijstolie,
6 teentjes knoflook,
1 grote ui,
4-seizoenenpeper uit de molen,
1 theelepel rietsuiker,
2 eetlepels vissaus (Nam Pla),
2 eetlepels oestersaus,
eventueel verse takjes munt voor de garnering.

Voorbereiding:

Snijd het lamsvlees in dunne plakjes.

Hak de knoflook fijn.

Snijd de ui in de lengte in 8 parten.

Bereiding:

Blancheer de spinazie 1 minuut.
Laat het uitlekken en leg het op een schaal.

Verhit de rijstolie in een wok en roerbak het lamsvlees tot het helemaal verkleurd is (ongeveer 2 minuten).

Voeg de ui, knoflook, rietsuiker, vissaus, oestersaus en de 4-seizoenenpeper uit de molen (naar smaak) toe.
Roerbak het geheel totdat het lamsvlees gaar en mals is.

Schuif het vlees met de saus over de spinazie.

Garneer het gerecht met de verse muntblaadjes.

Serveer witte rijst apart erbij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 31 Juli 2010.