MAÏS KRAB SOEP

tekstbestand

Maïs Krab Soep, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Dit gerecht is heel eenvoudig, maar het is erg lekker.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 2 à 4.

Ingrediënten:

1 blokje kippenbouillon,
0,5 liter water,
1 blikje maïs (uitlekgewicht 140 gram),
2 eetlepels maïzena,
1 blikje krabvlees (John West) (uitlekgewicht 121 gram),
1 eiwit,
4-seizoenen peper,
zout.

Bereiding:

Breng het water aan de kook en los het blokje kippenbouillon op.
Giet het vocht van het krabvlees erbij.

Laat de maïs uitlekken.

Vermeng de maïzena met 4 eetlepels water en voeg het aan de kippenbouillon toe.
Blijf roeren totdat de kippenbouillon gebonden is.

Voeg de maïs en het krabvlees toe en kruidt het naar smaak met 4-seizoenen peper en zout.

Laat het op laag vuur sudderen totdat de maïs en het krabvlees helemaal opgewarmd is.

Net voordat u het gaat serveren brengt u de maïs-krab soep aan de kook en giet het geklutste eiwit er in een dunne straal in.
Wanneer het eiwit half gestold is, roert u een keer losjes door de maïs-krab soep.
En zodra het eiwit helemaal gestold is alles even goed doorroeren, het vuur uit en onmiddelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 21 September 2011, vernieuwd op 6 September 2013.

Bron: www.cooks.com