ROERGEBAKKEN KIP MET CITROENGRAS

tekstbestand

Roergebakken Kip met Citroengras, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

De roergebakken kip met citroengras heeft een ziltige smaak.
Het is een vrij eenvoudig gerecht met weinig werk.

Bereidingstijd: 25 minuten plus minimaal 2 uur marineertijd.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 theelepels gehakte citroengras,
500 gram kippenborstfilet,
1 theelepel sesamolie,
2 eetlepels rijstkiemolie,
1 rode paprika,
100 gram zoute vers gebrande pinda's,
1 eetlepel dunne sojasaus,
1 eetlepel vissaus (Nam Pla),
0,5 eetlepel rietsuiker,
zout,
3 lente-uitjes,
limoensap.

Voorbereidingen:

Snijd de kippenborstfilet in blokjes van 2,5 centimeter.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de rode paprika.
Snijd de rode paprika in kleine stukjes.

Hak de pinda's grof.

Snijd de lente-uitjes diagonaal in dunne plakjes.

Bereiding:

Leg de blokjes kipfilet in een grote kom.
Voeg het citroengras en de sesamolie toe.
Meng alles goed door elkaar en dek de kom af.

Marineer de kip minimaal 2 uur in de koelkast.

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verhit een wok met de rijstolie.
Roerbak de kip met de marinade totdat de kip helemaal wit geworden is.

Voeg de rode paprika, pinda's, vissaus, sojasaus en rietsuiker toe.
Voeg zout naar smaak toe.

Roerbak alles nogmaals 5 minuten totdat de kip en de paprika gaar zijn.

Sprenkel er limoensap naar smaak over en schep de lente-ui erdoorheen.

Laat het in een voorverwarmde schaal of kom glijden en serveer het direct.

Heerlijk met drooggekookte witte rijst.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 22 Juli 2010.